Utsikt mot Bolsenasjøen fra Montefiascone. (Foto: Colourbox.com)

Italienske debutanter fra Montefiascone

Flere spennende viner fra fra Montefiascone er i ferd med å etablere seg i det norske markedet. Samtlige er gjerrige på sukker, men er rause på smak. 

Publisert
Tre av vinene som er lansert i Norge.

Det er produsenten Antica Cantina Leonardi som har fått innpass i sortimentet hos Viva Vino AS (Vivavino.no). Etter mer enn 100 års drift, er det nå fjerde generasjon Leonardi som viderefører familiegården med sine vinmarker i skråningene ned mot den sør-østlige enden av vakre Bolsenasjøen, eller Lago di Bolsena på italiensk.

Den eksplosive opprinnelsen til det som er den største vulkanske innsjøen i hele Europa, har gjort området spesielt fruktbart.

Montefiascone. (Foto: Colourbox.com)

Nord i Roma-regionen

– Montefiascone er en vakker gammel landsby som ligger på en høyde ovenfor Bolsenasjøen. Dette er helt nord i Lazio, cirka 10 mil nord for Roma og nær grensen til Toscana. Det sier Italia-elsker og vinentusiast Per Dyblie, som på initiativ fra produsenten fikk Leonardi-produktene til Norge.

Så sent som i fjor ble Antica Cantina Leonardi belønnet for flere av sine viner på den store messen Vinitaly.

De fire vinene, som importeres i første omgang, er Don Carlo 2015 (rød), Nero di Lava (rød), Luau (tørr prosecco) olg Poggio del Cardinale - Est! Est! Est! (hvit).

Du kan lese mer om hver enkelt vin i magasinet Horeca (nummer 2 2019).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS