Foto: Troll Toftenes

Gå planken med øl og mat på Ringnes Brygghus

På nye Ringnes Brygghus i de gamle bryggerilokalene på Grünerløkka, kan du nå få både spennende øl og matchende smørbrød, servert på full eller halv planke. Er du ekstra interessert, får du kursing også.

Publisert
Ringnes Brygghus åpnet tirsdag 9. oktober. (Foto: Ringnes Brygghus)

Ringnes Brygghus med tilhørende mikrobryggeri åpnet dørene i forrige uke, og er et sted der alle kan lære mer om ølkultur og ulike brygg.

Øl og brød går hånd i hånd

Brygghusets valg av mat er ikke tilfeldig. Brød lages av de samme ingrediensene som øl, og med åtte ulike sesongbaserte varianter smørbrød pluss tre typer toast, er det alltid noe nytt for gjestene å prøve. Ringnes Brygghus har spesialtrente ølverter som kan hjelpe deg å finne de rette kombinasjonene av smørbrød og øl.

De som er ekstra eventyrlystne, kan også kjøpe halv eller full planke med tre eller seks halve smørbrød for å smake seg gjennom de mange kombinasjonene på menyen. Hver fredag klokken ettermiddag/kveld er det også mulig å oppleve en guidet smaking med en planke ulike øl brygget på huset sammen med en full planke smørbrød spesielt utvalgt for å matche det som er i glassene.

I tillegg er det mulighet for drop-in ølsmaking hver torsdag, fredag og lørdag.

Nye menyer med jevne mellomrom

Alle smørbrødene bruker dansk rugbrød som base, og akkurat nå inneholder menyen alt fra ølbraisert kalkun og kirsebærmarinert sild, til gravet elg og hønsesalat. For de som er søtmonser, finnes det også tre ulike dessertvalg.

Både smørbrød- og ølmeny vil byttes ut med jevne mellomrom, avhengig av sesongvarer og hva brygghusets mikrobryggeri har på gang. I tillegg finnes det alltid øl fra gjestebryggerier å få, heter det i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS