Bjørn Harald Færøvik (til venstre) og Amund Polden Arnesen.

Norges første surølbryggeri

Eik & Tid – Norges første surølsbryggeri, lanseres i forbindelse med Vill & Syrlig surøl- og siderfestival til helgen (9. og 10. september).

Publisert

Vill & Syrlig-festivalen arrangert årlig på Vålerenga i Oslo. Samtidig lanseres Eik & Tid, som er det første norske bryggeriet som spesialiserer seg på brygging av surøl.

– Gjennom etableringen av bryggeriet Eik & Tid ønsker vi å presentere og gjøre surøl tilgjengelig for det norske publikum. Surølet vårt brygges i eikefat og har et stort mangfold av gjær og bakterier som er med på å forme smaken. Resultatet er øl som har en syrlig og frisk karakter med veldig god smak, sier Amund Polden Arnesen i Eik & Tid.

Vill & Syrlig-festivalen arrangeres for andre gang og publikum har muligheten til å smake syrlige og spennende øltyper fra norske og utenlandske bryggerier.

Gårdsøltradisjon

Surøl er en sleivete betegnelse på øl som smaker syrlig, og lages med melkesyreproduserende bakterier i tillegg til ølgjær og andre gjærtyper.

Surøl har inspirasjon fra den norske gårdsøltradisjonen, både når det gjelder ingredienser og bryggeprosess.

Surøl er en betegnelse på øl som har en markant syrlighet som en del av smaksbildet. Det er ikke bare det sure som fascinerer, fordi disse øltypene byr også på noen av de mest komplekse og merkeligste smakene som ølets mangfold har å by på. I dag kommer de mest kjente surølene fra det tradisjonelle øl landet Belgia. Eik & Tid tar i bruk teknikker og råvarer fra norsk gårdsøltradisjon, samtidig som de lar seg inspirere av de belgiske og amerikanske mesterne innen surølsbrygging, heter det i en pressemelding.

Eik & Tid Bryggeri

Bryggeriet Eik & Tid som spesialiserer seg på surøl, gjæret på eikefat.

Eik & Tid blir Norges første bryggeri som spesialiserer seg på å kun brygge surøl.

Bryggeriet lanseres torsdag 8. september.

Vill & Syrlig øl- og siderfestival

Øl- og siderfestivalen Vill & Syrlig arrangeres fredag 9. og lørdag 10. september.

Her presenterer 40 norske og utenlandske bryggerier, som har med syrlige og spennende øltyper.

Begge arrangementene er i Smak Selv sine lokaler i Hedmarksgata 15 på Vålerenga i Oslo.

Les mer på Smakselv.no

Powered by Labrador CMS