Braastad Three Stars er en helt ny blend fra Braastad. (Foto: Braastad)

Ny blend fra Braastad

Braastad Three Stars er en helt ny blend fra det familieeide cognachuset med dype, norske røtter.

Publisert
Richard, Antoine og Jan Braastad driver i dag Braastad. (Foto: Braastad)

Hvis noen tror de tar lett på utviklingen av sine blandingsprodukter, så må de tro om igjen.

– Det er en spesiell begivenhet hver eneste gang jeg blander cognac. Noen ganger blander jeg cognac jeg selv destillerte for 25 år siden. Andre ganger er det enda eldre produkter, fra min bestefars tid. Men uansett hvilket cognac-produkt du drikker, så er det minner du drikker, sier masterblender Richard Braastad.

Vil at flere skal oppdage cognac

Et av målene med cognac-nyheten er å redusere terskelen mellom brandy og cognac, spesielt ved å tilby god cognac til en rimeligere pris. Håpet er selvsagt å tiltrekke seg flere, og kanskje til og med noen nye, konsumenter.

– Jeg har lenge har hatt et ønske om å lage en cognac som er tilgjengelig for flere. Three Stars vil med sin runde, friske smak og gode kvalitet, gjøre at enda flere oppdager cognac. Aldri har så god cognac vært så attraktivt priset, slår Braastad fast i en pressemelding.

Den nye blenden er satt sammen av cognac fra Fins Bois, et område kjent for sine runde og myke cognacer. Three Stars er intet unntak og den kjennetegnes av en rund, fruktig og frisk smak, med hint av både mandel og appelsin.

– Vår egen følelse og vår egen smak

Richard Braastad er fjerde generasjon Braastad som har ansvaret for familiens vingård og destilleri. Og nettopp den spesielle kombinasjonen, er en viktig detalj som skiller Braastad fra mange andre produsenter. For hos cognachuset Tiffon, som både eier og produserer Braastad, skjer hele produksjonsprosessen fra drue til flasketapping på deres eget anlegg i Cognac.

Det gir Richard en helt spesiell mulighet for å følge sitt eget håndverk fra busk til butikk.

– Vi har vår egen følelse og vår egen smak, sier Braastad stolt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Braastad Three Stars

Lanseres i september 2017

Volum: 70cl

Alkoholinnhold: 40%

Varenr. Vinmonopolet: 7886601

Pris: 375 kroner

Braastad

Et par timers kjøring fra Bordeaux finner du en av Frankrikes mest rause gaver til resten av verden; Cognac. Her, ved elven La Charentes i Jarnac, finner du altså Tiffon, cognachuset som produserer Braastad. Det var her norske Sverre Braastad for over 100 år siden forelsket seg i Edith Rousseau, datteren i Tiffon-familien. De giftet seg i 1913. I dag er Tiffon fortsatt et av få cognachus som produserer sin egen cognac fra «scratch». De følger med andre ord sitt eget produkt helt fra vinranke til flasketapping. Og det er ikke rart Braastad har fått et eksklusivt stempel. Det krever hele åtte flasker vin for å lage en flaske Braastad. Dagens produksjon ledes av Richard Braastad, Sverres oldebarn. Han er vokst opp blant ranker og tønner i destilleriet. Braastad er ingen stor produsent, og har et team på 18 personer. Richard bidrar på alle fronter, men hans store forse er blanding og smak. – Vi har vår egen følelse og vår egen smak, sier Braastad stolt. Det er hans oppgave å bruke sin ekspertise for å bevare kvalitetsstempelet de har hatt i et drøyt århundre.

Powered by Labrador CMS