Foto: Moestue
Foto: Moestue

Hellstrøm gjorde rent bord i København

Under snaps- og akevittfestivalen Spirikum ble Hellstrøm Aquavit ikke bare kåret til beste fatlagrede akevitt; en hanket også inn den aller gjeveste prisen: beste akevitt eller snaps uansett kategori.

Publisert
Gjeve priser til Eyvind Hellstrøm i Danmark. (Foto: Moestue)
Gjeve priser til Eyvind Hellstrøm i Danmark. (Foto: Moestue)

I slutten av august var det endelig klart for verdens første festival for snaps- og akevittelskere, som ble arrangert i lokalene til mikrodestilleriet Copenhagen Distillery i København. Et 30-talls produsenter fra hele Norden og USA var representert på festivalen, i form av alt fra små håndverksdestillerier til store aktører, som Arcus.

Foto: Moestue
Foto: Moestue

Et helnorsk produkt laget på tradisjonelt vis

En jury kåret messens beste produkter i kategoriene fatlagret akevitt, ulagret akevitt, kryddersnaps og destillert snaps, hvor Hellstrøm Aquavit i knivskarp konkurranse med en rekke andre norske og internasjonale kvalitetsakevitter tok seieren i førstnevnte kategori.

Hellstrøms akevitt danket i tillegg ut samtlige av de 47 andre produktene i konkurransen, og innkasserte dermed festivalens aller mest prestisjefylte pris: beste nordiske akevitt eller snaps uansett kategori.

– Det at Hellstrøm Aquavit nå blir anerkjent på denne måten, er en solid bekreftelse på at den virkelig holder topp kvalitet. Jeg er svært fornøyd med det fremragende produktet vi har laget i samarbeid med Det Norske Brenneri og Olssøn Barbieri, sier Eyvind Hellstrøm i en pressemelding.

Nå lanseres Hellstrøm Aquavit for fullt i Danmark. (Foto: Moestue)
Nå lanseres Hellstrøm Aquavit for fullt i Danmark. (Foto: Moestue)

Det norske designbyrået Olssøn Barbieri står bak akevittens innovative uttrykk, med en flaske som oppfattes som maskulin og solid, samtidig som den er velutformet og vakker. Akevitten har for øvrig tidligere vunnet gull i designkonkurransen Visuelt.

Satser i Danmark

Festivaldeltakelsen var et ledd i Hellstrøms nye Danmark-satsing.

– Dette ble en start på danmarkseventyret som jeg knapt kunne ha drømt om, sier en svært fornøyd Hellstrøm.

Da Hellstrøm Aquavit ble lansert på det norske markedet for fem år siden ble den en umiddelbar salgssuksess, og nå står altså våre naboer i sør for tur. Hellstrøm er et kjent ansikt på de beste restaurantene og barene i København, og akevitten hans har dermed allerede blitt tatt svært varmt imot på den danske utelivsarenaen.

– Både innhold og design har skapt stor begeistring når vi har tatt den med rundt på alt fra smørrebrødsteder til topprestauranter, sier Hellstrøm videre.

Akevitten blir derfor nå tilgjengelig i mange av Danmarks beste vin- og brennevinsbutikker, samt på flere av Københavns beste barer og restauranter.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS