Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard gikk til topps i den norske finalen av Absolut Invite. (Foto: Arrangøren/Simen Øvereng)

Seiret med «A very Odd Collins»

Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard fra Lukket Selskap i Bergen lager Norges beste Absolut-drink. Radarparet skal representere Norge i den globale finalen i «Absolut Invite» etter å ha seiret i den norske finalen med «A very Odd Collins».

Publisert
A very Odd Collins. (Foto: Arrangøren/Simen Øvereng)

Nå skal de representere Norge i den globale finalen i Åhus, sørøst i Sverige, som er Absoluts hjemby.

– Men navnet på drinken, A very Odd Collins, er temmelig spesielt?

Odd Fjeldsgaard. (Foto: Arrangøren/Simen Øvereng)

– Ja, smiler Fjeldsgaard, og forklarer at de gjerne ville bruke deres egne navn på drinken. Da det ikke var så enkelt å finne på noe med Lene, falt valget på noe med Odd. Dessuten er Odd (merkelig/rar, red. anm.) et veldig takknemlig navn å bruke på en humoristisk måte på engelsk.

Allsidig konkurranse

«Absolut Invite» er ikke bare en drink- /cocktail-konkurranse. Konkurransen er delt opp i flere kategorier: En speed-konkurranse der man skal lage ti drinker så raskt som mulig, en smakstest av ulike brennevin, en kunnskapsdel og en hukommelsestest.

– Nettopp denne allsidigheten gjør Absolut Invite til en av de mest interessante konkurransene for min del, sier Odd Fjeldsgaard.

Plukket på Hardangervidda

«A very Odd Collins» består blant annet av mjødurtsirup. Man kan kjøpe mjødurt i tørket form i helsekostbutikker, men den vinnerparet brukte er det Lene Salbu Talmatch selv som har plukket på Hardangervidda. I tillegg bruker de gartnere som plukker for dem.

Lene Salbu Talmatch. (Foto: Arrangøren/Simen Øvereng)

– «Absolut Invite» er noe av det kjekkeste jeg har vært med på. Å være med kollegaer en hel dag, konkurrere på mange ulike områder og så gå til topps, ga meg veldig mye, sier Salbu Talmatch.

– Hva tenker du om at dere skal representere Norge i den store finalen?

– Det blir veldig spennende. Jeg føler at mange barer i Bergen holder et høyt nivå i forhold til mange andre utesteder i Norge, men det blir veldig interessant å se hvordan vi er i forhold til internasjonale konkurrenter.

Veldig ydmyk

Salbu Talmatch leggger ikke skjul på at seieren betyr mye. Hun og Odd jobber hardt, og yter maksimalt for å tilfredsstille stadig mer kresne gjester. Og selv om jobb og hobby går hånd i hånd, føler hun en stor anerkjennelse ved å vinne en så prestisjefylt konkurranse. Nå skal de to forberede seg skikkelig før den globale finalen i Sverige.

– Jeg er veldig ydmyk over at jeg fikk være med i den nasjonale konkurreansen, og ser fram til å forsvare Norges farger i den internasjonale konkurransen, sier hun.

De andre finalistene i den norske finalen av Absolute Invite var:

Øystein Brandal Gaasemyr og Simon Bronse, Vinyl, Bergen

Robbin Sandin og Rasmus Thunberg, Kiosken, Oslo

Nicolai Harald Durlemann og Nikolay Erster Bakken, Horgans, Oslo

Julian Brady og Malin Stavsøien, Vaskeriet, Bergen

Truls Thomsen and Johan Wendt Olaussen, Pjolter og Punsj, Stavanger

Absolutt verdensklasse

A ver Odd Collins. (Foto: Arrangøren/Simen Øvereng)

En av de tre dommerne, Fredrik Sandin, er også medeier i The Sense og Foynhagen i Tønsberg – et av Norges største utesteder. Han mener tevlingen var både spennende og morsom.

– Det er kult med en konkurranse som tester deltakernes ferdigheter i bred skala. Absolut Invite omfatter totaliteten i både bartenderyrket og bransjen, sier han.

Sandin framholder at deltakerne holdt et høyt nivå, og at det var noen som skilte seg ut. – Det var tydelig at noen virkelig ville vinne og hadde forberedt seg godt.

En delkonkurranse var en såkalt speedtest, og Sandin mener at noen av de deltakende lagene, inkludert vinnerlaget, holdt absolutt verdensklasse. Også når det gjelder drinkenes og deltakernes ferdigheter er noen definitivt i toppklassen, også i global sammenheng. – Det blir veldig spennende å følge den internasjonale finalen. Jeg tror at vinnerlaget har gode muligheter til å hevde seg i toppen.

Vinneroppskriften på «A very Odd Collins»

4 cl Absolut

2 cl mjødurtsirup

2 cl syltet plommejuice

2 cl limejuice

Topp med pink grapefruit soda

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS