Ny rosévin fra Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm har lansert en ny rosévin, fra Rhône sør i Frankrike

Publisert
Eyvind Hellstrøm (til høyre) har utviklet rosévinen i samarbeid med familien Perrin.
Eyvind Hellstrøm (til høyre) har utviklet rosévinen i samarbeid med familien Perrin.

Hellstrøm har tilbragt mye tid i Sør-Frankrike, rosévinens vugge. Etter flere års samarbeid med familien Perrin i Rhône-dalen om å lage sin egen rødvin, bestemte han seg for å ta samarbeidet ett steg videre, og lage en klassisk rosévin fra Côtes du Rhône.

Familien Perrin sine viner er kjent i hele Frankrike. Da Angelina Jolie og Brad Pitt kjøpte den store eiendommen Château Miraval i Provence, var det Perrin de gikk til for å drifte vinproduksjonen på gården. De lager nå en strålende og velkjent rosévin sammen, typisk for Provence. Denne stilen har også inspirert Eyvind Hellstrøms rosé.

Lange sommerdager og lette matretter

«Sørg for at livet ditt er usedvanlig underholdende. Du trenger ikke være rik, vakker eller smart – bare veldig entusiastisk». Slik har Eyvind Hellstrøm valgt å sitere skuespillerinnen Bette Midler på etiketten på den nye rosévinen.

«Hellstrøm ønsket en rosé for lange sommerdager og lette matretter, laget på lokale druer. Perrin og Hellstrøm har kjent hverandre i mange år, Perrins vin fra Château de Beaucastel er blant Rhônes høyst aktede, og kjelleren på Bagatelle var full av disse vinene. Familien Perrin kjenner Hellstrøm og vet hva han liker. Hans idéer ble til vin i Perrins kjellere, og med sin store erfaring og kunnskap om smak perfeksjonerte han blandingsforholdene nøyaktig slik han ønsket det», heter det i en pressemelding.

Cinsault – hoveddruen

Den største bestanddelen i Hellstrøm Rosé er druen Cinsault, som bidrar med friskhet og et fruktig løft, i kombinasjon med Grenache og Syrah, som gir et eksotisk og krydret innslag.

– Jeg ville gjenskape det som for meg definerer den sydfranske «joie de vivre», den opprinnelige rosévinen. Min rosévin skal være et løfte om bekymringsløst samvær, en billett til gode opplevelser. Det verdifulle vennskapet med familien Perrin har nok en gang frembragt en vin jeg er veldig stolt av å kunne tilby norske vinelskere, sier Eyvind Hellstrøm

Hellstrøm CDR Rosé 2015

Smaksnotat:

Land/distrikt: Frankrike/ Rhône

Produsent: Familien Perrin

Druer: Cinsault, Grenache og Syrah,

Passer til: Lyst kjøtt, fisk og skalldyr, grønnsaker, og selvsagt som aperitif.

Varenr.: 3966601

Pris: 160 kroner (Vinmonopolet), 119,20 kroner (horeca)

Importør: Moestue.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS