Fagn. (Arkivfoto: Morten Holt)

Blir ny kjøkkensjef på norsk Michelin-restaurant

Gründeren bak Michelin-restauranten Fagn på Ørjaveita i Trondheim, Jonas André Nåvik, trer til side. Når restauranten gjenåpnes 31. juli, er det Aleksander Aurstad Olsen som skal styre kjøkkenet. Ny restaurantsjef blir Ida von Stolz.

Gründer og frontfigur Jonas André Nåvik skal i tiden fremover primært jobbe med og utvikle og kvalitetssikre nye retter til Fagn-menyen.

Bred bakgrunn

Aleksander Aurstad Olsen blir ny kjøkkensjef Fagn. (Foto: Privat)

Den nye kjøkkensjefen kommer rett fra Heston Blumenthals 3-stjerners Michelin-restaurant The Fat Duck i London, der han har arbeidet i lengre tid. På The Fat Duck var Aurstad Olsen dessertansvarlig («chef de partie/chocolatier»).

Aurstad Olsen er trønder, og gikk i læren hos Roar Hildonen på To Rom og Kjøkken i Trondheim. Han har også bakgrunn fra Kulinarisk Akademi, Hanami og Restaurant A'Laise.

Fra Røst Teaterbistro

Ida von Stolz kommer fra Røst Teaterbistro, som nå er nedlagt. Hun tar også med seg to av servitørene derfra over til Fagn. I tillegg blir også tidligere soussjef på Røst, Erlend Sitter, med i Fagns nye kjøkkenteam, melder Vinpuls.no.

Blir far for andre gang – trenger en annen hverdag

Jonas André Nåvik. (Foto: Fagn)

Nåvik blir snart far for andre gang, og uttaler til Vinpuls.no:

– Jeg trenger å få en annen hverdag fremover. Dessuten skal jeg bli far igjen i august, det vil også kreve mer av meg på fritiden. Så fra å være «poteten» her ved Fagn, han som jobbet med absolutt alt, skal jeg nå ha mye mindre med den daglige driften å gjøre. Men jeg skal stadig være sterkt representert i utviklingen av Fagn. Jeg er fortsatt majoritetseier i restauranten, sier Jonas André Nåvik til Vinpuls.no.

Les hele saken på Vinpuls.no her

Her kan du følge Fagns nye kjøkkensjef på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS