Thomas Ekenes Fosback, som er KAM hos Grilstad, er prosjektleder for den første utgaven av kantine-NM. I dag er han på plass på Smak 2017 på Norges Varemesse. (Foto: Morten Holt)

Nå lanseres kantine-NM

Nå får også kantinene sitt eget NM. Nyskapningen lanseres på Smak-messen på Lillestrøm. Påmeldingsfristen er 31. mars.

Publisert

– Dette er aldri blitt arrangert tidligere. Alle kjeder er informert, og tilbakemeldingene er gode. Dette er noe nytt og spennende, og folk i kantiner rundt om i landet gleder seg til påmeldingen starter, opplyser prosjektleder for kantine-NM, Thomas Ekenes-Fosback hos Grilstad Storkjøkken.

– Jeg startet dette prosjektet tidlig i fjor høst, fikk med meg Engrosfrukt som første leverandør. Deretter kontaktet vi Asko, som tente på ideen. Asko er med som en støttespiller gjennom Kit-akademiet. Siden er Vestfold Fugl, Läntmannen og Unil blitt med som leverandører til dette prosjektet, forteller han videre.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Fra interne konkurranser til en nasjonal dyst

Mange kantiner og kjeder har i dag interne konkurranser, så arrangøren av NM tenkte da at hvorfor ikke dra i gang en nasjonal konkurranse. Den skal være med på å løfte kantinemarkedet til nye høyder, og fremheve denne kvaliteten. «Vil det ikke se bra ut på et anbud, at dere har Norges beste kantine?», heter det på hjemmesiden KantineNM.no.

Deltagerne skal innen påmeldingsfristen fredag 31. mars sende inn en 5-dagers ukemeny, bestående av en varmrett hver dag, en suppe hver dag, dagens påsmurt og dagens salat. Menyen skal tilpasses 100 brukere. Deltagerne skal velge ut en dag ut fra ukesmeny, som skal kalkuleres, lages oppskrift til og lages bestilling til ut fra råvareliste

Her finner du mer om reglene og hvordan Kantine-NM arrangeres.

Fire semifinaler – en finale

Det vil først bli gjennomført semifinaler i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo, der seks lag bestående av to personer per lag konkurrerer i hver semifinale. Deretter blir den endelig finale med fire lag i Oslo.

Du kan melde på din kantine på post@kantinenm.no. Påmeldingsfristen er altså fredag 31. mars.

Les mer på KantineNM.no

Les også mer om kantine-NM i neste nummer av Horeca (nummer 2 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS