Solgte nesten 81 000 retter i løpet av en uke

Spisestedene i Kristiansand løfter i flokk når «Spis For 100», Sørlandets største matfestival arrangeres, og de som var med i år solgte hele 80 896 retter i løpet av uka - fra 6. til 12. februar.

Publisert
Nesten 81 000 retter ble solgt av de om lag 50 restaurantene i Kristiansand som var med på «Spis For 100».

I år var det for første gang over 50 spisesteder med, og i løpet av festivaluka serverte spisestedene en måltidsopplevelse til kun 100 kroner.

Festivalen har hatt en fantastisk utvikling. Med 21 spisesteder og ca. 10 000 solgte retter i 2010, til 46 spisesteder og over 71 000 solgte «spis for 100»-retter i 2016 – og nå altså nesten 81 000 retter for hundrelappen.

Løfter i flokk

«Kristiansanderne går mann-av-huse for å oppleve matglede og byens spisesteder, mange finner seg en ny favorittrestaurant og et nytt stamsted denne uka. Festivalen gjøres mulig ved at byens spisesteder, deres leverandører og samarbeidspartnere løfter i flokk for å skape engasjement og begeistring for serveringsbransjen i lavsesongen», melder Henning Ross Vestavik i arrangementskomiteen i en pressemelding.

5. til 11. februar neste år

Etter nok en suksess, er planleggingen av «Spis for 100» godt i gang med tanke på neste år.

– Vi gleder oss til å invitere dere til bords på neste års festivaluke, fra 5. til 11. februar 2018, melder Henning Ross Vestavik.

Disse restaurantene var med

Følgende spisesteder var med på årets rekord:

Amigos, Bakgården, Big Horn Steak House, Bølgen & Moi, Bønder i byen, Campino KristiansandCharlies Bar, Christianssand Brygghus, Clarion Hotel Ernst, Dampbageriet, Drømmeplassen, Delicia Restaurant, Food Asylum, Frk. Larsen, Gastropuben på Kick, Harvey’s, Herlig Land, Hos naboen, Håndverkeren, Indian Ocean Tandoori, Jordbærpikene, Kast loss, Kervan Saray Restaurant, Kjøkkenskapet avd.Aquarama og Lillemarkens, Kjøkkenskapet bakeri, La Famiglia, Le Monde Restaurant, Le Monde Tapas, Le’s Kitchen, Mai Oishi Sushi, Mother India, Onkel Aksel Musikkbistro, Papito Tacos & Tequila, Patricks pub og restaurant, Peppes Pizza, Pizzabakeren avd. Torridalsveien og Fagerholt, Restaurant Skrubbsulten, Restaurant Q42, Scandic Kristiansand Bystranda, Sjøhuset, Slakter Sørensen, Smak av Norge, Snadder over Gada, Snadderkiosken, Til Stede mat og mer, Tollboden Burger Bordello, Village Tandori Kristiansand og Værtshuset Pieder Ro.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS