
Statholdergaarden-kokkene vant Årets Grønne Kokk
Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren fra Statholdergaarden var ifølge hoveddommer Harald Osa overlegne i finalen av Årets grønne kokk 2017.

– Det har vært et jevnt godt nivå, med mange spennende smaker, men et lag skilte seg ut fra de andre fem, uttalte Osa.
– Aldri har frukt og grønt vært i vinden som nå. Det vi har sett i dag lover virkelig godt for framtiden. Lagene har imponert med smaker og kombinasjoner og vi har sett noen flotte kreative varianter, blant annet noen spektakulære retter av noe så vanlig som hodekål. De beste lagene har retter med rene, gode smaker der de naturlige smakene i råvarene får komme frem. Her er mange retter og ideer som med fordel kan formidles videre til de som lager mat til andre eller hjemme. Vi vet at mange forbrukere og gjester er opptatt av å spise mer plantebasert kost, og fra denne konkurransen er det utrolig mye inspirasjon å hente, sier hoveddommer Osa videre.
Sølv til Nord-Norge, bronse til Hønefoss
På sølvplass i konkurransen kom den nordnorske duoen Espen Ramnestedt (Smak i Tromsø) og André Larsen (Thon Hotel Lofoten), mens Odd Ivar Haglund og Dainis Sudnicks fra Brasserie Fengselet på Hønefoss ble nummer tre.

Her kan du se bilder av alle som deltok i konkurransen i dag
Dette laget vinnerduoen
Det ble servert en 4-retters meny i Årets grønne kokk, og vinnerlaget serverte dette:
Kremet kålsuppe tilsmakt med eple
Glasert kåltimball fylt med artisjokk og røkte mandler
Syltet kålrot, sprø rug, tørket sortkål og marinert eple.
Sprø rødbet «falaffel style»
Variasjon på gulbete, quinoa med steinsopp og valnøtt.
Rødbet og kapers «jord»
Innkapslet pepperrotsaus
Street food
Potetlefse, dhal med søtpotet, granateple og yoghurt
«Bakt potet» luftig blomkålkrem, koriander og syltet rødløk
Burritaneløk, koriander emulsjon og løktempura
Samosa, fylt med potet, erter og cashewnøtter.
Sjokolade og fennikel
Melkesjokoladebonnet, fennikelkake, pærekompott, fennikel pulver, kaffechips og yoghurt sorbet
Her kan du se hva oppgaven var i Årets grønne kokk 2017
For sjuende gang
Konkurransen ble i år arrangert for sjuende gang.
Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med Bama Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.