Vianvangs kokkelærlinger Synva Gjerde Knapstad og Mari Solem Brennhaugen vant NorgesCup 2023.
Vianvang og Brimibues kokkelærlinger Synva Gjerde Knapstad og Mari Solem Brennhaugen vant NorgesCup 2023.

Vant Norgescup for lærlinger

Norges beste kokke-, servitør (Norgescup) og resepsjonslærlinger har konkurrert på Jåttå videregående skole de to siste dagene. Lærlingene fra Arne Brimis Vianvang og Brimibue vant kokkeklassen, Re-Naas lærlinger var best i servitørklassen, mens en Britannia-lærling gikk til topps i resepsjonskonkurransen.

Publisert

Vianvangs lag besto av Synva Gjerde Knapstad og Mari Solem Brennhaugen, under ledelse av lagleder Sindre Kristiansen Rusten.

Kulinarisk Akademi (NKL Oslo) kom på andreplass, mens Bekkjarvik Gjestgiveris lærlinger kapret bronseplassen.

24 kokkelag ble etter hvert redusert til seks lag i finalen.

Se alle finalelagene nederst i saken

Re-Naas lærlinger best

Aurora Marie Iversen og Souwen Gambou er Norges beste servitørlærlinger.
Aurora Marie Iversen og Souwen Gbamou er Norges beste servitørlærlinger.

Re-Naas servitørlærlinger var aller best. Aurora Marie Iversen og Souwen Gbamou vant, under ledelsen av sjefen sjøl, Torill Renaa, som også fikk prisen for «beste lagleder».

Sølvet gikk til To Rom og Kjøkken, mens laget fra Strand Hotel Fevik/Måltid (Opplæringskontoret Agder) ble nummer tre.

Dette var lagene som kom til finalen

Servitør-lærlinger

Renaa Restauranter AS, Stavanger (Rogaland)

Strand Hotel Fevik/Måltid, Opplæringskontoret For Agder (Agder)

Hurtigruten AS, Narvik (Nordland)

To Rom og Kjøkken, Trondheim (Trondheim)

Quality Hotel Skjærgården, Langesund (Vestfold og Telemark)

Jåttå VGS, Stavanger (Rogaland)

Kokkelærlinger

Vianvang/Brimibue, Lom (Jotunheimen)

Fisketorget, Stavanger (Rogaland 1)

Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik (Bergen 2)

Spiseriet, Stavanger (Rogaland 2)

Kulinarisk Akademi, Oslo (Oslo 2)

Britannia Hotel, Trondheim (Trondheim 1)

Britannia-lærling vant NM i resepsjonsfag

Stine Korstad (i midten) vant NM i resepsjonsfag for lærlinger.
Stine Korstad (i midten) vant NM i resepsjonsfag for lærlinger. Her flankert av sølvvinner Yin Chan og bronsevinner Omol Safdari.

Parallelt med kokk- og servitørkonkurransene i Norgescup, ble også NM i resepsjons- og reiselivsfag arrangert i samme bygg.

Vinneren av lærlingekonkurransen i NM i resepsjonsfag, Stine Korstad, sammen med coach og resepsjonssjef Jakob Kern.
Vinneren av lærlingekonkurransen i NM i resepsjonsfag, Stine Korstad, sammen med coach og resepsjonssjef Jakob Kern.

Vinneren ble Stine Korstad, som er resepsjonslærling på Britannia Hotel i Trondheim.

Korstad hadde resepsjonssjef Jakob Kern med seg som coach i konkurransen.

Yin Chan fra Park inn by Radisson Oslo Airport Hotel West ble nummer to og Omol Safdari fra Best Western Plus Oslo Airport ble nummer tre i NM i resepsjonsfag.

Utvikler kokketalenter

Norske Kokkers Landsforening (NKL) har i flere tiår utviklet unge kokketalenter, mange av disse har startet sin karriere i Norgescup, nå Asko Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Flere har blitt landslagsdeltagere vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for rekruttering til kokkefaget.

NKLhar vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget.

Også matsvinn-pris til vinnerlaget

Lagene i Asko Servering Norgescup i Stavanger involverte kokkelag som har vært igjennom en lokal kvalifiseringskonkurranse, og representerer NKLs 23 foreninger i konkurransen. Semifinaler ble arrangert i tre puljer fredag 3.februar, og de seks beste lagene konkurrerte i finalen lørdag 4.februar.

Matvett, NKL og Asko Servering delte også ut «KuttMatsvinn-pris» til laget fra NKL Jotunheimen, det laget som hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere sitt matsvinn.

Kokkelaget skilte tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen

Matvarer som kan brukes igjen, ble merket tydelig og oppbevart på forskriftsmessig vis.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS