Ikea, Naturli og Oslo kommune vant Planteprisen da den ble utdelt for første gang i 2022.
Ikea, Naturli og Oslo kommune vant Planteprisen da den ble utdelt for første gang i 2022.

Planteprisen: – Gjør det enklere å spise mer plantebasert

Planteprisen deles hvert år ut til aktører som er innovative og satser på plantebasert mat. Onsdag 5. mars skal det kåres vinnere i ni kategorier, deriblant Årets hotellfrokost, Årets restaurant, Årets kantine, Årets catering og Årets produkt i tre kategorier; pålegg, middag og søtt.

Heidi Røneid er juryleder for Planteprisen 2025.
Heidi Røneid er juryleder for Planteprisen 2025.

– De nye kostrådene, hensyn til miljøet og hensynet til dyrene, oppfordrer oss alle til å spise mer plantebasert og mindre kjøtt. Da er det flott å se at så mange aktører har lagt ned mye arbeid i de plantebaserte produktene og tilbudene sine, og at det er så mye digg plantebasert mat på markedet. Det gjør det enklere å spise mer plantebasert, sier juryleder for Planteprisen, Heidi Røneid.

Hun er også gründeren for Oslo vegetarfestival, som arrangeres 24. og 25. mai 2025.

46 nominerte kandidater

Prisen deles ut i hele ni kategorier, som til sammen har 46 nominerte.

– I år deler vi ut priser i alt fra årets produkt til catering og hotellfrokost. Hvis du ønsker å spise mer plantebasert, er et hett tips å se på listen over de nominerte i Årets produkt. Produktene her smaker fantastisk, og du vil garantert finne nye favoritter, sier Røneid.

Se alle nominerte under.

Future Foods-konferansen 5. mars

Noen av kategoriene avgjøres av en jury, mens Årets produkt avgjøres via en avstemming på nett.

Hvem som vinner, prisen offentliggjøres på Future Foods, en konferanse for matbransjen om plantebasert mat, 5. mars.

De nominerte til Planteprisen 2025

Årets produkt - pålegg

Hummus, Sevan

Brunost, GoVegan

Smørepålegg med fiskesmak, Grønn Lykke

Pesto, Kolonihagen

Grønnsakspostei, Stabburet

Gulost blokk, COOP vegetardag

Årets produkt - middag

Tofu, Helios

Vegetarfarse, Stabburet

Pizza Ristorante Al salame Vegano, Dr. Oetker

Allemannsrätten grønnsaksboller, IKEA

Thai gryte, Grønne Folk

Tempeh, Grønn Lykke

Årets produkt - søtt

Mørk Sjokohassel lakris, Den lille nøttefabrikken

Royal Skogsbær - Diplom-is

Mørk sjokoladepose, Minde

Toffee, GoVegan

Godt & Blandet Juicy Giants, Malaco

Dadler Sour Cola, Dave & Jon´s

Årets produkt stemmes fram av forbrukere her. 

Årets hotellfrokost

Scandic Lillestrøm er ett av fire hoteller som er nominert til Planteprisen 2025.
Scandic Lillestrøm er ett av fire hoteller som er nominert til Planteprisen 2025.

Amerikalinjen

Scandic Nidelven

Clarion Hotel The Hub

Scandic Lillestrøm

Årets restaurant

Michelin-restauranten K2 i Stavanger er en av restaurantene som er nominert til Planteprisen 2025.
Michelin-restauranten K2 i Stavanger er en av restaurantene som er nominert til Planteprisen 2025.

Cultivate Foods, Oslo

Bellies, Stavanger

Bastard Burger, Oslo

K2, Stavanger

Eat Happy Vegan, Oslo

Tilstede Mat og Mer, Kristiansand

Nordvegan, Oslo

Årets kantine

ISS Facility Services

4Service/BI

4service/ Dugurd kantiner

Sodexo/Axess - Hoffsveien 1, Oslo

Årets catering

Cultivate Food

Jordnært Oslo

Palett Food AS

Foodlab

Årets initiativ

Zymia AS

Coop Extra «Alltid 8»

Grønn meny fra Grønn Framtid

50 prosent plantebasert ved SIO, Studentsamskipnaden SiO

Veggisnytt.no

Narvesen, Sunn og god mat på farten

Årets dagligvare

Oda

Meny

Coop Extra

Årets hotellfrokost, Årets restaurant, Årets kantine, Årets dagligvare, Årets initiativ og Årets catering avgjøres av en jury fra en bred matbransje. 

Vinnerne i alle kategorier offentliggjøres på Future Foods-konferansen onsdag 5. mars.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS