Seks fylkesvinnere i Twinings Best Breakfast er nå klare. (Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels))

Seks frokostvinnere er klare

Flere fylkesvinnere i kåringen av landets beste hotellfrokost er nå klar. Så langt er tre Scandic-hoteller, to hoteller fra Nordic Choice Hotels og et Thon-hotell med i den videre vurderingen. Landsvinneren kåres til høsten.

Publisert
Fra frokostbuffeen på Scandic Nidelven, som har vært markante i frokostkåringen siden 2005. (Foto: Scandic Hotels)

Arrangøren Haugen-Gruppen er i ferd med å plukke ut de fylkesvise vinnerne av Twinings Best Breakfast 2016.

Kåringen er den mest omfattende vurderingen av norske hotellfrokoster, og regnes som «uoffisielt NM i frokost». Mer enn 400 hoteller landet over blir testet. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Den endelige kåringen av landsvinneren skjer høsten 2016.

Clarion Hotel Tyholmen er fylkesvinner i Aust-Agder. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Thon Hotel Kautokeino er fylkesvinner 2016 i Finnmark. (Foto: Thon Hotels)

Foreløpige vinnere

Dette er de foreløpige vinnerne:

Vest-Agder: Scandic Kristiansand Bystranda

Aust-Agder: Clarion Hotel Tyholmen, Arendal

Telemark: Quality Hotel Skjærgården, Langesund

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven, Trondheim

Nord-Trøndelag: Scandic Hell, Hell

Scandic Hell er fylkesvinner i Nord-Trøndelag. (Foto: Scandic Hotels)

Finnmark: Thon Hotel Kautokeino

Scandic dominerer

Også i år gikk Scandic Hell og Scandic Nidelven av med seieren i henholdsvis Nord- og Sør-Trøndelag. Begge hotellene har fått mye skryt i tidligere frokostkåringer. Scandic Hell har blitt utnevnt til fylkesvinner i Nord-Trøndelag hvert år siden fylkeskåringen startet i 2012. Scandic Nidelven er Norges ubestridte frokosthotell, og har blitt kåret til Norges beste frokost ti år på rad.

Grøtstasjon på Scandic Nidelven. (Foto: Scandic Hotels)

– Frokosten er et viktig satsningsområde for oss. Jeg vet at det legges ned en enorm innsats blant alle medarbeidere for å dra disse seierne i land, og da smaker det selvfølgelig ekstra godt, sier Steen-Mevold.

Quality Hotel Skjærgården er fylkesvinner i Telemark. (Foto: Nordic Choice Hotels)

– Både Scandic Hell og Scandic Nidelven i Trøndelag, og Scandic Kristiansand Bystranda er viktige hoteller for vår frokostsatsning. Jeg vet at det legges ned en enorm innsats blant alle medarbeidere for å dra disse seierne i land, og da smaker det selvfølgelig ekstra godt, sier administrerende direktør for Scandic Hotels i Norge, Steen-Mevold i en pressemelding.

Ny grøt- og eggemeny

Både Scandic Nidelven og Scandic Hell har fått grøtstasjon og eggestasjon, som er to av årets frokostsatsninger fra Scandic. Scandic Hell har i tillegg et nytt tilbud der gjestene kan lage sin egen frokostblanding med en kornvals.

– Scandic skal være best på frokost. Det betyr at vi alltid må prøve ut nye ting for å ligge et hestehode foran. Kåringen viser at satsningen bærer frukter, og at frokosten blir godt mottatt, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke ved Scandic Hotels Norge.

Fra frokostbuffeen på Scandic Kristiansand Bystranda. (Foto: Scandic Hotels)

Årevis med arbeid

Hotelldirektører Kjetil Vassdal ved Scandic Nidelven og Arild Vollan ved Scandic Hell er storfornøyde med hver sin fylkesseier.

– Matkulturen og den fantastiske frokosten som Scandic Nidelven er kjent for er bygget opp gjennom årevis med arbeid og fokus på kvalitet. Fylkesseieren er viktig for oss, men målet er å gjøre det enda bedre. Vi skal servere Norges beste frokost og håper selvfølgelig å vinne den nasjonale kåringen, sier Vassdal.

– Seieren tilhører alle våre fantastiske medarbeidere. Det er de som hver dag sørger for at våre gjester får den gode Scandic-frokosten. Vi jobber hele tiden med å fornye oss, og nok en seier i en så viktig konkurranse som dette viser at vi tilbyr våre gjester et enda bedre tilbud, sier Vollan.

– Dyktige og dedikerte medarbeidere

Hotelldirektør Håvard Solum ved Scandic Kristiansand Bystranda er storfornøyd med å bli fylkesvinner i Vest-Agder.

– Vi er så stolte over å ha blitt fylkesvinnere for første gang. Dette er en seier til de utrolig dyktige og dedikerte medarbeidere som virkelig har stått på for denne seieren. Det er de som hver dag sørger for at våre gjester får den gode Scandic-frokosten, sier Solum i en pressemelding.

– Lederne har daglig frokostvakt for å hjelpe til å skjenke kaffe og te til gjestene våre. Dette har blitt veldig godt mottatt, og blir stadig vekk kommentert i sosiale medier. Men det aller viktigste er at medarbeiderne har tatt utfordringen og hatt et inderlig ønske om å vinne denne prisen, sier Solum

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2016 for 12. gang.

* Først besøkes hundrevis av hoteller Norge rundt, før fylkesvise vinnere kåres. Deretter er en jury i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 11 foregående gangene.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Powered by Labrador CMS