Hakallegården

Hakallegarden – gjestens favoritt langs veien

Hakallegarden i Vanylven kommune på Sunnmøre gikk av med seieren i tidenes første kåring av Gjestens Beste, en del av Ganefart-konseptet i år. I hele sommer har besøkende på norske spisesteder kunnet stemme på sine favoritter blant deltakerne i Ganefart 2012.

Publisert

Hakallegården på Sunnmøre vant Gjestens Beste. (Foto: Ganefart.no)

Det har blitt sådd noe tvil om resultatene i konkurransen, men det er i alle fall Hakallegården som nå er kåret til vinner. Stedet fikk totalt 1987 stemmer.

På andreplass kom Torsætra kafé i Oppland med 1852 stemmer, mens Sanngrunn servering og overnatting på grensen mellom Akershus og Hedmark endte på tredjeplass med 1520 stemmer.

Tok over på slutten

Videre fulgte Bryggjen Bud i Møre og Romsdal med 1446 stemmer, Dorotheas Fryd i Nordland med 803 stemmer, Kobbelv Vertshus i Nordland med 680 stemmer, Skaslien Gjestgiveri i Hedmark med 680 stemmer, Lapphaugen turiststasjon i Troms med 605 stemmer, Stasjonsfruene i Buskerud med 524 stemmer og Li’vert’n i Nord-Trøndelag med 429 stemmer på de neste plassene.

Etter flere uker hvor stedene der Sanngrunn, Torsætra og Skaslien i Hedmark og Oppland lå øverst på listen, mobiliserte helt tydelig Hakallens sine tilhengere på slutten, og stakk av med seieren. Det har helt tydelig vært forskjellig mobiliseringsgrad landet rundt.

Flere spisesteder har ikke fått en eneste stemme, deriblant Marche Restaurant Rygge Vest, som flere år har vunnet kåringen av beste spisested langs veien av DHL-guiden....

Her kan du se hele listen

Mat fra bunnen av

Hakallegarden er et sted som tilbyr mange forskjellige aktiviteter for hele familien. De har et lite kjøkken, varierende besøkstall og mange foreldre som kommer med barna sine. Vertskapet ønsket derfor å ha en meny som ville passe til stedet. Med på laget fikk de kokk Nils Nesja, som hjalp dem å sette sammen et utvalg av retter.

Alle er laget fra bunnen av, har lokale vrier og består av råvarer fra produsenter i nærheten. Aina Moldskred Krakset er gårdskone på Hakallegarden, og forteller at Gjestens Beste har vært en mulighet til å bli kjent blant folk og bli oppdaget blant nye, skrives det på Ganefart.no.

– Vi meldte oss på mest for moro skyld. Vi er ferske i bransjen, men vi ønsker å sette lokalmat på kartet. Vi har en kortreist meny som er heilt tilpassa vårt konsept. Det er enkel, men god mat, og all maten vi serverer er lokal, sier hun til Fjordenes Tidene.

"
Powered by Labrador CMS