Administrerende direktør Tor Tennvassås og direktør for strategisk innkjøp, Jonas Karlsson, i Gress Gruppen. (Foto: Peder Klingwall)
Administrerende direktør Tor Tennvassås og direktør for strategisk innkjøp, Jonas Karlsson, i Gress Gruppen. (Foto: Peder Klingwall)

Gress Gruppen velger Reitan Handel

Gress Gruppen AS flytter innkjøpskontrakt for 3-4 milliarder fra NorgesGruppen til Reitan Handel.

Gress Gruppen AS skriver historisk grossistavtale med Reitan Handel. Avtalen har en estimert verdi på 3-4 milliarder kroner over fem år.

På vegne av medlemmer som Scandic, Radisson, Compass Group, Hurtigruten, Gate Gourmet, Torghatten, Olden Fjordhotel, O’Learys og Norlandia Hotel Group, forhandler Gress Gruppen frem innkjøpsavtaler på matvarer.

Hittil har de kjøpt alt hos NorgesGruppen. Etter en strukturert anbudsprosess over to år flytter de nå handelen over til Reitan Handel.

Storhusholdningenes innkjøpsorganisasjon

– Gress Gruppen er storhusholdningenes innkjøpsorganisasjon. Vårt mandat er å skaffe våre medlemmer best mulig pris og kvalitet. Reitan Handel var best på et sett med kvantitative og kvalitative elementer. De har overbevist oss om at de kan levere det fullsortimentet våre medlemmer skal ha til en riktig pris, sier administrerende direktør i Gress Gruppen, Tor Tennvassås, og fortsetter:

– Vi går på jobb hver dag for å stimulere til konkurranse og åpenhet slik at våre medlemmer er trygge på at de får de beste innkjøpsvilkårene, og vet hva de betaler for. Denne avtalen er i tråd med den ambisjonen.

Også betydning for dagligvarehandelen

Selskapene som produserer varer for storhusholdningene, er de samme som leverer varer til dagligvarehandelen. Slik kan avtalen også få betydning for konkurranseforholdene i dagligvaremarkedet. Hittil har bare NorgesGruppen og Servicegrossistene levert fullsortiment til storhusholdninger, det være seg restauranter, hoteller, kaféer, kantiner eller institusjoner.

– Gress Gruppen har hatt et langt og godt samarbeid med NorgesGruppen. Samtidig er vi nå glade for å styrke konkurransen i markedet. Innkjøpsmarkedet for storhusholdninger har vært dominert av én aktør. Når vi nå velger Reitan etter en omfattende anbudsprosess, sprer vi markedsmakten. Mer konkurranse og større valgfrihet vil lønne seg, både for storhusholdningsbransjen og sluttbrukerne.

Gress Gruppen

Gress Gruppen AS er storhusholdningenes innkjøpsorganisasjon. Selskapet eies av Scandic Hotels, Compass Group og Radisson Hotel Group. I 2020 hadde Gress Gruppen en omsetning på 17,8 MNOK. I dag forhandler Gress Gruppen på vegne av kunder som Scandic, Radisson, Compass Group, Hurtigruten, Gate Gourmet, Torghatten, Olden Fjordhotel, O’Learys, Select Service Partner og Norlandia Hotel Group.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS