
Michelin-barometer følger gjenåpningen av restaurantene
Michelin-guiden har laget et barometer for å følge gjenåpningene av restauranter med Michelin-stjerner over hele verden.

Michelin-guiden har utviklet et internasjonalt barometer for å analysere påvirkningen koronkrisen har hatt på restauranter med Michelin-stjerner.
Global sanntidsoversikt

Hver uke vil barometeret vise antallet åpne michelinstjernerestauranter på tvers av alle kategorier, i de 32 områdene guiden er etablert. For å legges til må de forskjellige restaurantene kunne vise til å holde åpent minst tre dager i uken.
Verktøyet er utviklet for å gi restaurantnæringen, og i et større perspektiv turistnæringen, en global sanntidsoversikt over utviklingen knyttet til gjenåpning av restauranter med Michelin-stjerner.
Les også: Norsk stjernedryss i Trondheim
Tar pulsen på gastronomi-verden

Med sin sterke internasjonale tilstedeværelse ber Michelin-guiden om støtte fra sine spesialister for å oppdatere verktøyet. Michelin-inspektørene bruker all sin lokale gastronomiske ekspertise og kunnskap til å samle informasjon. Avhengig av helsesituasjonen i hvert land vil informasjon samles enten ved besøk, via telefon eller gjennom digital research.
– Ved å skape dette barometeret, vil vi ta pulsen på gastronomi-verden for å informere og skape bevissthet rundt vårt økosystem. 50 % av de 3000 stjernerestaurantene rundt i verden er åpne akkurat nå. Vi håper at dette vil sette søkelyset på en bransje som har økonomiske ringvirkninger langt utenfor restaurantdørene, sier internasjonal direktør for Michelin-guiden, Gwendal Poullennec.
Les også: Nordisk stjernedryss i Stavanger i 2021
For å aktivt støtte den gastronomiske verden under denne krisen vil Michelin-guiden gjøre resultatene fra barometeret tilgjengelig på nettsiden Guide.michelin.com/en.