Fra utdelingen i Trondheim i februar i år, da Re-Naa med Torill og Sven Erik Renaa fikk to stjerner. Til høyre Guide Michelins Gwendal Poullennec. (Foto: Morten Holt)

Michelin-barometer følger gjenåpningen av restaurantene

Michelin-guiden har laget et barometer for å følge gjenåpningene av restauranter med Michelin-stjerner over hele verden.

Michelin-guiden har utviklet et internasjonalt barometer for å analysere påvirkningen koronkrisen har hatt på restauranter med Michelin-stjerner.

Global sanntidsoversikt

Esben Holmboe Bang, som driver Maaemo, på scenen i Trondheim i februar 2020. (Foto: Morten Holt)

Hver uke vil barometeret vise antallet åpne michelinstjernerestauranter på tvers av alle kategorier, i de 32 områdene guiden er etablert. For å legges til må de forskjellige restaurantene kunne vise til å holde åpent minst tre dager i uken.

Verktøyet er utviklet for å gi restaurantnæringen, og i et større perspektiv turistnæringen, en global sanntidsoversikt over utviklingen knyttet til gjenåpning av restauranter med Michelin-stjerner.

Les også: Norsk stjernedryss i Trondheim

Tar pulsen på gastronomi-verden

Internasjonal direktør for Michelin-guiden, Gwendal Poullennec. (Foto: Morten Holt)

Med sin sterke internasjonale tilstedeværelse ber Michelin-guiden om støtte fra sine spesialister for å oppdatere verktøyet. Michelin-inspektørene bruker all sin lokale gastronomiske ekspertise og kunnskap til å samle informasjon. Avhengig av helsesituasjonen i hvert land vil informasjon samles enten ved besøk, via telefon eller gjennom digital research.

– Ved å skape dette barometeret, vil vi ta pulsen på gastronomi-verden for å informere og skape bevissthet rundt vårt økosystem. 50 % av de 3000 stjernerestaurantene rundt i verden er åpne akkurat nå. Vi håper at dette vil sette søkelyset på en bransje som har økonomiske ringvirkninger langt utenfor restaurantdørene, sier internasjonal direktør for Michelin-guiden, Gwendal Poullennec.

Les også: Nordisk stjernedryss i Stavanger i 2021

For å aktivt støtte den gastronomiske verden under denne krisen vil Michelin-guiden gjøre resultatene fra barometeret tilgjengelig på nettsiden Guide.michelin.com/en.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS