Gunnar Hvarnes til Havila Kystruten. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Hvarnes fra OL-gull til Havila Kystruten

Gunnar Hvarnes ledet nettopp Norges kokkelandslag til OL-gull i Stuttgart. Nå leder han jakten på gullet som skal serveres til de som reiser med Havila Kystruten.

Norge vant OL-gull i kokkekunst sist gang i 2008. Da var Gunnar Hvarnes var med som kokk. Nå greide Norge igjen å få sine kokker på toppen av pallen – og i februar 2020 var det med hjelp av Hvarnes som coach og leder for laget.

Matopplevelsene like bra som naturopplevelsene

Illustrasjonsfoto: Havila Kystruten

OL-jubelen har knapt lagt seg før Gunnar Hvarnes er i gang med et nytt prosjekt. I tiden fremover skal Hvarnes arbeide med hva som skal serveres gjestene ombord i Havila Kystruten.

Havila skal seile fire av de 11 rutene på strekningen Bergen-Kirkenes fra januar 2021, og Hvarnes skal bidra til at matopplevelsene blir like bra som naturopplevelsene.

– Jeg vil vise norsk mat og drikke fra sin beste side. Selvsagt til de utenlandske turistene, men samtidig skal vi også gi de norske reisende smaken på god norsk mat, sier Hvarnes.

Gode smaker og gode leverandører

Slik blir hovedrestauranten på Havila Kystruten. (Foto: Havila Kystruten)

Mat med tradisjonelle konserveringsmetoder som speking, salting og tørking er noe av det Hvarnes peker på. Han nevner blant annet fenalår, gravet hjort og røkt laks. Sjømat blir viktig, det samme vilt og fugl.

Gunnar Hvarnes forteller at nå er ringen sluttet for hans del. Han startet sin kjøkkenkarriere om bord i en passasjerferje på Oslofjorden da han var tenåring. Nå skal han igjen sørge for mat til sjøs.

– Mat til så mange og ombord i en båt gjør logistikk og det praktiske spesielt viktig, men vi skal fremheve de gode norske råvarene på en enkel måte, og så må vi servere mat på ulike nivå - fra den enkle, men gode og sprø vaffelen i kafeen til den fineste reinsdyrfileten i a la carte-restauranten, sier han.

I jakten på de gode smakene, dreier de seg også om jakten på de gode leverandørene. Hvarnes sier han er ute etter både store og små leverandører, og han ser etter dem som kan levere spesialprodukter for Havila Kystruten.

Hvarnes skal sørge for totalopplevelsen av maten om bord hos Havila Kystruten. Det betyr at han i tillegg til mat, menyer og leverandører, også skal ha opplæring av ansatte, og planlegge alt fra servering til hva slags mat som skal serveres..

OL-mesteren sier han gleder seg til å vise frem virkeleg gode, norske råvarer, og målet hans er klart:

– Maten skal i alle fall være halvparten av grunnen til at du skal reise med Havila Kystruten!

Det ypperste av norsk mat

Kommersiell direktør i Havila Kystruten, Christian Gamsgrø, sier at Havila Kystruten ønsker å gi både passasjerane opplevelsen av god norsk mat, og vise fram norsk mat og norske leverandører for eit globalt publikum.

– Da vi lette etter noen som kunne hjelpe oss med dette, pekte alle på Gunnar Hvarnes. Vi er svært glade over å få han med på laget, og ser virkelig fram til å servere passasjerene våre det ypperste av norsk mat, sier Christian Gamsgrø.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS