PeterGagoPenfoldsVinmaker

Peter Gago er Winemakers Winemaker 2012

Vinmaker Peter Gago fra det australske vinhuset Penfold ble kåret til årets vinmaker under Winemaker Award. Dette er én av en lang rekke utmerkelser for vinhuset det siste året.

Publisert

Peter Gago, vinmaker hos Penfolds, er kåret til Winemakers Winemaker 2012.

Gago mottok den prestisjefylte utmerkelsen under verdens største vinmesse, ProWein, i mars. Prisen, som ble delt ut for første gang i fjor, er et samarbeid mellom anerkjente Institute of Masters of Wine og The Drinks Business.

– Det er en stor anerkjennelse og bekreftelse for det australske vinmarkedet å bli kåret til Winemakers vinmaker 2012. Vi lager vin i en helt annen del av verden, og under helt andre forhold, enn hva som tradisjonelt sett er vanlig i denne bransjen. Australsk vinproduksjon er svært ung sammenlignet med europeisk tradisjon. I Australia har vi bare produsert vin de siste 200 årene, sier Peter Gago, sjefsvinmaker hos Penfolds.

Uttrykker respekt

I juryen sitter blant annet representanter fra flere internasjonale vinhus. Selve prisen er en bekreftelse på respekt og beundring fra bransjen knyttet til Gagos arbeid med vin i et internasjonalt marked. – Dette er en enestående utmerkelse ikke bare til meg, men til alle nåværende og tidligere medarbeidere hos Penfolds. Jeg har jobbet for Penfolds i 23 år, og i denne bransjen er jeg bare for junior å regne, sier Gago.

Anerkjent vinhus

– Selvfølgelig er jeg utrolig takknemlig og glad for utmerkelsen, men samtidig er det med en liten bismak at jeg er her, ettersom innhøstingen er i full gang hjemme i Australia, og jeg er 2000 mil unna. Nå er jeg klar til å ta i et tak når jeg kommer hjem, sier han.

Winemakers Winemaker 2012 er bare én av flere utmerkelser for vinhuset Penfolds dette siste året. I september i fjor ble Penfolds Bin 09A Chardonnay Reserve, i konkurranse med 10 000 andre viner, utnevnt til verdens fremste hvitvin i International Wine Challenge (IWC). Og i oktober mottok vinhuset utmerkelsen Winery of the Year av American Wine & Spirits Magazine, også denne gangen i konkurranse med 10 000 andre viner.

Fornøyd jury

The Institute of Masters of Wine og The drinks Business er svært fornøyde med årets prisvinner.

– Peter Gago engasjerer seg fullt og helt i alt han gjør. Det er ingen enkel oppgave å administrere et tradisjonelt vinhus, i en tid der det forventes utvikling. Men Gago fornyer, og han fortsetter å ta vinhuset til nye høyder, sier talsperson for Institute og Masters of Wine, Lynne Sherriff MW.

Dette er andre året prisen deles ut. Den første vinneren av Winemakers Winemaker Award 2011 var Peter Sisseck fra den spanske vingården Pingus. Han var en del av juryen som kåret årets vinner, på samme måte vil Peter Gago sitte i neste års konkurransejury.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS