resize Vinner i kategorien italiensk pizza, Ako Mohammed med dommerne og en arbeidskollega.

Tidenes første nasjonale pizzamestere kåret

Anne Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu og Ako Mohammed fra Esmeralda i Tønsberg tok tidenes to første titler Nasjonal Pizzamester -09, henholdsvis i kategoriene amerikansk og italiensk pizza. Det skjedde på Smak09 på Norges Varemesse.

Publisert

Det var veldig jevnt i kategorien for amerikansk pizza og kun noen få poeng skilte de beste.

Noe av det dommerne ble imponert over var Anne Lises lidenskap for pizza, hennes kunnskap og selvfølgelig en utmerket pizza. Dommerpanelet synes det var veldig mange norsk/amerikanske pizzaer og de skulle ønske at pizzaene var litt mer amerikansk-inspirert.

Utmerket seg

I kategorien italiensk pizza utmerket Ako Mohammed seg sterkt. Det var ikke en smule igjen etter at dommerne hadde smakt. Presentasjon og smak ble avgjørende for Akos vinnerpizza.

Begge vinnerne får en pizzaovn til en verdi av 30.000 kroner

Et stjernelag av dommere

Hoveddommer Craig Whitson hadde satt sammen en jury av stjernekokker:Tore Namstad, Per Eik og Stig Juelsen.

Craig Whitson er født og oppvokst i Oklahoma i USA, men flyttet til Stavanger i 1980.

Han har drevet flere restauranter og p.t.driver han Craig's Kjøkken. Han er kjent som Norges Grillkonge, men har også jobbet mye med italiensk- og amerikansk mat. Han er internasjonalt merittert som pizzakokk, bl.a. i VM.

Sponsorer

Den første norske nasjonale konkurransen ble sponset av ASKO Storhusholdning, Gilde, Prior, FOODTECH Interiør og Storkjøkken, Haugen-Gruppen, TINE BA, Andersen’s Emballasje og Design, Norsk Storhusholdning, Synøve Finden og Norges Varemesse.

Pådrivere for konkurransen som ble arrangert for første gang er ASKO Storhusholdning, Norsk Storhusholdning og Norges Varemesse.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS