AbsolutInvite2012Monica Berg

Monica Berg fra Icebar vant Absolut Invite

Monica Berg, som for tiden jobber på Icebar i Oslo, vant nylig bartenderkonkurransen Absolut Invite i Oslo. Jesper Høst fra Bushwick endte på andreplass, mens Johan Bengtsson fra Hotel Bristol kom på tredjeplass.

Publisert

Monica Berg, som arbeider på Icebar i Oslo, vant nylig bartenderkonkurransen Absolut Invite.

– Det føles fantastisk å vinne denne konkurransen, spesielt på grunn av kvaliteten blant deltakerne. Jeg er egentlig ganske sjokkert! sier vinneren.

Juryen var enstemmig om de tre pallplasseringene. På spørsmål om hva som skilte de tre fra resten, sa dommer Jan Vardøen:

– Jeg tror det var balansen. Disse drinkene hadde en god kombinasjon av sødme, skarphet og kremete munnfølelse, de var gode, balanserte drinker. Han la til: – Standarden i dag var meget høy, den høyeste vi har sett på lenge.

Plukket ut de beste

De tre beste i Absolute Invite, vinneren M

onica Berg er flankert av sølvvinner Jesper Høst og bronsevinner Johan Bengtsson.

12 av Norges beste bartendere ble nøye valgt ut og invitert til arrangementet. Fire deltakere ble flydd inn fra Bergen og Stavanger for å kunne delta i konkurransen som testet deres ferdigheter i tre kategorier; kreative drinkmiksing, sensorisk analyse og generell kunnskap.

Bartenderne ble valgt basert på deres rykte i bransjen, tidligere meritter i lignende konkurranser, deres kreative og eksperimentelle natur, og den lidenskapen de har vist for sitt yrke.

De tre beste i finalen skal konkurrere i Absolut Invite-finalen i Stockholm, som finner sted fra 2. til 4. mars. Der vil deltakere fra 10 nasjoner delta.

To drinker

Deltakerne ble pålagt å lage to drinker hver, en de kunne forberede på forhånd som skulle være inspirert av en musikksjanger og en drink de skulle komponere på stedet ved hjelp av ingredienser fra en hemmelig kurv og drinken skulle være inspirert av en verdensmetropol.

Dette for å teste deltakernes ferdigheter i kreativitet når det ble gitt anledning til å forberede seg, men også måle deres kreativitet og kvalitet under mer spontane omstendigheter.

Se video fra konkurransen her

Her er Monica Bergs vinnerdrinker

Bitches Brew

" Absolut Vodka 4cl Tindved saft 2cl Earl grey sirup 2 cl Bitter Truth oransje bitter, en dashFremgangsmåte: Shake, sil og server i en te kjele med is. Inspirert av musikksjangeren jazz.

Rock Steady

AbsolutElyx 5cl Nolly Prat 1,5 cl Hylleblomst sirup 0,5 cl Selleri bitter, en dashFremgangsmåte: Rør, sil, pynt med agurk skive og server i en cocktail glass. Inspirert av Monicas hjemby Oslo.

Kunnskapsdel

I den sensoriske delen av konkurransen, skulle deltakerne identifisere råstoffet i seks vanlige brennevinstyper. De skulle også med bind for øynene identifisere to typer urter og to klassiske cocktails.

Kunnskapsdelen av konkurransen var en skriftlig prøve som bestod av tjue flervalgspørsmål hvor sju av spørsmålene var knyttet til Absolut, syv til cocktail oppskrifter og seks til historien om cocktails.

Juryen

– Sammenlignet med det opprinnelige en drink per bartender konseptet, var dette en mer kompleks konkurranse med de tre komponentene, og du lærer mye mer om deltakerne, kommenterte Jan Vardøen.

Ida Faldbakken var enig og la til: – Deltakerne i dag fikk en bedre mulighet til å vise frem sine ferdigheter, samt sin personlighet.

Juryen besto av Jan Vardøen, Timo Siitonen, Ida Faldbakken og Andreas Näslund.

Webside:http://www.pernod-ricard-norway.com

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS