Visbook Kåre Mjøen og Øystein Selbekk1
Visbook Kåre Mjøen og Øystein Selbekk1

Visbook satser i Tyskland

Hotellbookingsystemet VisBook, med hovedkontor i Kvikne helt nord i Hedmark, har hatt en eventyrlig utvikling de siste 10 årene. I fjor omsatte bedriftens kunder for 1,5 milliarder kroner. Nå satses det for fullt i Tyskland.

Publisert

Øystein Selbekk (til venstre) og daglig leder Kåre Mjøen i Visbook. (Foto: Morten Holt)

- De første 10 årene har vi hentet inn kunder i Norge. Nylig var vi på en messe i Tyskland, og vi håper nå også å komme inn på det tyske markedet med systemet. Vi har også ansatt to personer som skal arbeide direkte mot Tyskland, forteller daglig leder og en av gründerne bak selskapet, Kåre Mjøen.

Les om om Visbook på bedriftens hjemmeside

Små og mellomstore bedrifter

- Vi dekker hele spekteret av det som har med overnatting å gjøre, og passer utmerket for små og mellomstore bedrifter, forteller Kåre Mjøen.

Det begynte med at Mjøen ønsket å få bedre kontroll på sin egen campingplass på Kvikne helt nord i Hedmark. Han utarbeidet sitt eget bookingsystem, som etter hvert viste seg å være så anvendelig at det i dag selges til over hundrevis av fornøyde kunder.

Over 500 kunder

- Alle våre kunder bruker våre servere og kan koble opp så mange arbeidsstasjoner som ønskelig. Dermed slipper kundene å ha egne servere og egen backup, forklarer Mjøen.

VisBook har i dag drøyt 500 faste kunder, og systemet passer for alle overnattingsbedrifter og destinasjoner.

I fjor ble det omsatt overnattinger for 1,5 milliarder kroner på Visbooks system.

- VisBook har stor funksjonalitet, men er likevel enkelt i bruk. Systemet leveres som standard med både bookingmodul og datakassemodul. Vi har fått mange store kunder som har gått i den tro at de internasjonale store systemene er bedre og enklere, men at det har vist seg at de har fått store besparelser ved å bruke oss, sier Mjøen.

Etter omsetning

Kundene betaler for seg etter omsetningen.

- Derfor har vi kunder i alle kategorier. Den minste vi har en omsetning på 50 000 kroner, mens de største kundene omsetter for over 50 millioner kroner, sier Mjøen, og forklarer hvordan de prissetter etter for eksempel en overnattingsbedrifts størrelse:

- Innkjøpspris er eksempelvis for bedrifter med inntil 10 rom 8600 kroner, bedrifter med inntil 20 rom 17 600 kroner, og bedrifter med over 30 rom 28 900 kroner, forklarer Mjøen.

Hovedkontor i en liten bygd

Hovedkontoret til VisBook ligger fortsatt i den vesle fjellbygda Kvikne helt nord i Tynset kommune i Hedmark. I tillegg har selskapet en egen utviklingsavdeling i Oppdal Næringshage i Sør-Trøndelag, og to utegående selgere som dekker hele landet. Nå har også firmaet to ansatte i Tyskland.

Les mer om Visbook i magasinet Horeca, utgave 5 2009 (utgivelse 31. august 2009)

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS