DeLuzeflaskeAlfredisbar
DeLuzeflaskeAlfredisbar

Konjakk - med eller i is

Inngrodde norske konjakkvaner skal endres. Nå skal den gylne drikken serveres med is – eller i isglass. De Luze introduserer en ny måte å drikke konjakk på. For De Luzes nye konjakk Alfred skal nytes iskald.

Publisert

Alfred De Luze skal serveres kald, gjerne i isglass. (Foto: Morten Holt)

Glem det tradisjonelle konjakkglasset, sigaren, kaffen, den brune skinnstolen og varmen i peisen.

Forestill deg heller et slankere konjakkglass med is, et cocktailglass med isbiter eller for den saks skyld et glass av is.

Gir flere muligheter

Bob Eastham. (Foto: Morten Holt)

Britiske Bob Eastham (43), Cognac De Luze internasjonale direktør med særdeles god kjennskap til konjakk – med bakgrunn hos blant andre Renault og Rémy Martin, serverer og kåserer om De Luzes nyskapning Alfred De Luze, eller bare ”Alfred” som han ynder å kalle konjakktypen:

– Vi har laget den noe sterkere (43 %). Derfor kan den serveres med is – eller i isglass, uten at kvalitet og smak forringes.

Les mer om Alfred her

– Oppfordrer ikke dette til å drikke raskere, noe som igjen kan gi et negativt signal?

– Forbrukerne bestemmer dette selv. Det er veldig individuelt. Selvfølgelig vil isen etter hvert smelte, og gi konjakken et mildere preg. Noen, og kanskje spesielt damer vil la isen smelte, andre vil foretrekke å drikke opp før isbitene eller deler av isglasset begynner å smelte. Alt i alt gir det flere muligheter, mener Eastham.

Har byttet plass ved måltidet

"

De Luzes konjakk Alfred skal drikkes kald, gjerne i isglass. (Foto: Morten Holt)

– Er ikke dette å gå bort fra konjakkens serveringstradisjoner?

– Hvis vi skal ta fatt i det, så er jo ikke konjakkserveringen slik den en gang var. Før første verdenskrig ble konjakken ofte servert før middag, og champagne etter middag. De siste 100 årene har de to rett og slett byttet plass rundt måltidet, sier Eastham.

Men Eastham, med 23 års fartstid i konjakkindustrien, mener også at de mange forskjellige konjakkene kan drikkes til forskjellige anledninger, og gjerne også til mat, og som nå – med is. – Det må gis flere muligheter, sier Eastham, som også mener at konjakk ikke bør serveres i tradisjonelle konjakkglass med bred bunn.

– Jeg foretrekker et slankere glass uten så utpreget bred bunn. Da oksiderer konjakken mindre, mener han.

Les hele saken i Horeca nummer 2 2011

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS