
Moderne vin fra gammelt vinland
Her er nok en påskevin, denne gangen fra Spania. Avent produseres av Vinnico Export, som består av tre unge vinmakere, deriblant en danske. Målet er å lage moderne viner fra et gammelt vinland.
Avent på trelitersboks.

Druene i denne vinen dyrkes i området Peneranda, et kupert område som ligger 700 til 800 meter over havet på nordsiden av Dueroelvens østre del, og druene kommer fra vinstokker som er fra 60 til 80 år gamle. Det hele gir enm smaksrik og fyldig vin med lang ettersmak.
Dette er en anvendelig vin. Den er egnet både til rødt og hvitt kjøtt, pizza, grillmat og oster, og fremfor alt regnes den som meget god til lam.
Avent BiB
Land/distrikt: Spania/Castilla y Leon
Produsent:Vinnico Export
Druer: Tinta del Pais/Tempranillo (100 %)
Alkohol: 13 %
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Pris: 350 kroner (Vinmonopolet)
Webside norsk importør:www.bestcellars.no
"