Halvor Heuch Arcus2
Halvor Heuch Arcus2

Ny Atlungstad-akevitt på gang

Det ryker fra pipa på Atlungstad Brenneri i Stange. Målet er å lage en ny akevitt, og håpet er at en ny Atlungstad-akevitt skal være klar for bordene til julen 2013. Og selvfølgelig er akevittens talsmann i Norge, Halvor Heuch, sterkt delaktig i prosjektet.

Publisert

Halvor Heuch er trolig den i landet som kan mest om akevitt. Nå er han sterkt delaktig i et nytt akevittprosjekt på Atlungstad Brenneri. (Foto: Morten Holt)

Halvor Heuch, produktutviklingssjef i Arcus Produkter AS, destillatør og et levende akevittleksikon, er ivrig når han forteller om Atlungstad, historien - og ikke minst om framtidens muligheter for brenneriet. Nå håper han å kunne presentere en ny Atlungstad-akevitt, og denne uka prøvebrennes det i den gamle mursteinsbygningen nede ved Mjøsas bredd i Stange, skriver Hamar Arbeiderblad på nett.

Brenneriet er det siste ordentlige potetspritbrenneriet som er intakt.

Nytt AS etablert

I sommer ble Atlungstad Brenneri AS etablert, og det skal lages museum og opplevelsessenter - og eier er Stange kommune, Arcus, Hoff, Eidsiva, Stange Energi, Sparebanken Hedmark og Atlungstad Golf.

Nå handler det om få i gang igjen anlegget, en anlegg som har stått stille i tre år - siden den gang brenneriet ble brukt som reserveanlegg for Hoff/Norske potetindustrier på Gjøvik, skriver avisen.

Skal testes

- Nå brenner vi på hel potet, på en kombinasjon av potetstivelse og potet - og ren potetstivelse. Av dette får vi tre typer sprit, som jeg tar med til laboratoriet til Arcus på Hasle, sier Halvor Heuch.

Les hele saken på Hamar Arbeiderblads nettside

"
Powered by Labrador CMS