Thon planlegger storhotell i Oslo

Olav Thon vil rive Gunerius i Oslos sentrum, og i stedet bygge et nytt hotell med både kjøpesenter og leiligheter.

Publisert
Slik kan det nye Thon-hotellet se ut, hvis Olav Thon Gruppen får det slik de ønsker. (Illustrasjon: White arkitekter)

Planen er at bygget skal bli rundt 100 meter høyt – fordelt på 27 etasjer over bakkeplan. Totalt dreier det seg om 100 000 kvadratmeter flate.

I planleggingsfasen

Prosjektet er bare i planleggingsfasen, men visekonsernsjef Ole-Christian Hallerud og konserndirektør Øystein Trøseid i Olav Thon Gruppen sier til Aftenposten at det kan være realistisk at bygget kan stå ferdig om fem år – 2022.

– Gunerius-kvartalet har gått ut på dato, og vi ønsker å rydde opp så raskt som mulig, sier de to til Aftenposten.

Eid Gunerius siden 1991

Olav Thon Gruppen har eid Gunerius-senteret siden 1991, og har lenge hatt planet for senteret. Nå skal planene realiseres – og det til gagns.

Det eksisterende kjøpesenteret og flere tilhørende bygninger skal rives, og i det skal det bygges et flunkende nytt kjøpesenter med hotell. I tillegg er det også planlagt 35 leiligheter. Bygget blir av det spektakulære slaget.

Et nytt landemerke i Oslo?

Det nye Thon-bygget i Gunerius-kvartalet blir nesten 100 meter høyt, og vil reise seg om et nytt landemerke i Oslo. Hvis planene blir realisert, blir det Oslos tredje høyeste bygning, om lag 20 meter lavere enn Radisson Blu Plaza Hotel.

– Hvis planene realiseres, blir dette et nytt fantastisk landemerke for denne delen av Oslo. Vi har ikke valgt minste motstands vei her. Et lavere bygg ville nok skapt mindre debatt, sier visekonsernsjef Hallerud til Aftenposten.no.

Håpet for Olav Thon Gruppen er at planene for det nye Gunerius-kvartalet skal ut til offentlig høring før jul i år, som sannsynligvis betyr politisk behandling i løpet av 2018.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS