Illustrasjonsfoto: Matvett.no

Gode matsvinntips ved gjenåpning

Kjøkkensjefen på Sundvolden Hotel, Fredrik Røine, deler her sine tips om hva det er viktig å tenke på for å unngå matsvinn med tanke på gjenåpning etter pandemien.

Sundvolden Hotel. (Foto: Morten Holt, arkiv)

I forbindelse med et webinar for aktører i KuttMatsvinn Servering i april, delte kjøkkensjef tipsene, som du kan se her,

  1. Bruk de råvarene dere har og tilpass matkonseptene deretter
  2. Sjekk hva som ble fryst ned ved nedstenging
  3. Reduser tallerkenstørrelsen ved buffetservering
  4. Lag en utstilling og vis gjestene matavfallet
  5. Kommuniser hvor mange kilo som ble kastet dagen før + regn ut matavfallet i gram pr gjest
  6. Bevisstgjør gjesten ved å synliggjøre matsvinnarbeidet. Bruk materiell fra KuttMatsvinn Servering
  7. Få måling av matsvinn inn som daglig rutine ved å lære opp ansatte. Bruk maler og kursmateriell fra KuttMatsvinn Servering
  8. La kokkene få utfolde seg, prøv nye konsepter. Må smake godt og se bra ut!
  9. Vær kreativ med rester, utnytt råvarene på nye måter og utfordre gjerne leverandørene
  10. Innfør nye og enkle konsepter som «afternoon tea» for å begeistre gjesten

Les mer på Matvett.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS