Illustrasjonsfoto: Thon Hotels

Resultatvekst for Olav Thon Gruppen

I første halvår oppnådde Olav Thon Gruppen et resultat før skatt på 927 millioner kroner, selv etter at engasjementet på Rygge Sivile Lufthavn ble nedskrevet med 173 millioner kroner.

Publisert

I første halvår økte årlig leieinntektsnivå i eiendomsporteføljen med 60 millioner kroner til 4960 millioner kroner, og ledigheten var uendret på to prosent.

Moderniserer hotellene

«Thon Hotels moderniserer og oppgraderer hotellporteføljen, og stadig flere enheter fremstår i ny fargerik og tidsriktig utgave. De to «nye» hotellene Thon Hotels Rosenkrantz i Oslo og Bergen er begge rangert som nummer 1 av TripAdvisor i sine lokalmarkeder. På tross av hotellstreiken i Norge i april/ mai og terroraksjonene i Brüssel i mars, oppnådde Thon Hotels driftsresultater omtrent på samme nivå som fjoråret», heter det i en pressemelding.

Ledende kjøpesenteraktør

Olav Thon Gruppen har nå 109 kjøpesentre i eie og forvaltning, og er bygget opp til å bli Skandinavias ledende kjøpesenteraktør. Markedsposisjonen i det norske og svenske kjøpesentermarkedet er solid, og i porteføljen inngår Norges seks største kjøpesentre i 2016.

I Sverige har Olav Thon Gruppen nå inntatt posisjonen som en av de største aktørene. I første halvår økte butikkomsetningen i konsernets kjøpesentre i Norge og Sverige til 35 milliarder kroner.

Godt resultat i første halvår

Konsernets driftsinntekter økte med sju prosent til 5 milliarder kroner, og resultatet før skatter økte til 927 millioner kroner.

– Vi er relativt godt fornøyd med «rikets tilstand» i første halvår, sier konserndirektør finans Arne B. Sperre i pressemeldingen.

– Svak utvikling i norsk økonomi medfører lavere renter, dette bidrar til lavere rentekostnader selv med økt gjeld. Våre operative virksomheter preges mindre av nedgangen i oljepriser og oljerelaterte bransjer, og vi kan presentere god vekst i butikkomsetningen på kjøpesentrene og i konsernets leieinntekter, sier Sperre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS