Kai Albrigtsen (54) blir kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip. (Foto: Maximilian Schwarz/Hurtigruten)
Kai Albrigtsen (54) blir kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip. (Foto: Maximilian Schwarz/Hurtigruten)

Blir kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip

17 år gammel startet han karrieren sin som byssegutt. 37 år senere blir Kai Albrigtsen (54) kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip.

Publisert

Når MS Roald Amundsen legger ut på jomfruturen våren 2019, er det ikke bare skipet som skriver historie. Kai Albrigtsen fra Stokmarknes i Vesterålen blir den første i verden som kan titulere seg kaptein på et hybriddrevet cruiseskip.

– Dette er en stor ære og et stort ansvar. Å ta kommandoen på et så unikt skip er uten tvil høydepunktet i karrieren min, sier 54-åringen.

Til spektakulære reisemål

Sammen med søsterskipet MS Fridtjof Nansen, er MS Roald Amundsen under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik. De to ekspedisjonscruiseskipene blir utstyrt med store batteripakker, banebrytende grønn teknologi og en rekke andre miljøvennlige løsninger.

Skipene blir levert i 2019 og 2020, med et tredje hybriddrevet ekspedisjonscruiseskip med planlagt levering i 2021.

Med kaptein Albrigtsen til rors, skal MS Roald Amundsen ta med seg gjester til noen av verdens mest spektakulære reisemål. Med plass til bare 500 gjester, vil MS Roald Amundsen ta kunne dra til steder større cruiseskip bare kan drømme om.

– En helt ny standard

– Den nye teknologien på MS Roald Amundsen åpner helt nye muligheter. Hurtigruten setter en ny standard for hele cruisenæringen, og jeg er stolt over å få være del av Hurtigrutens grønne bølge. Vi viser resten av bransjen hva det er mulig å få til, sier Albrigtsen.

Fra starten i byssa, har Albrigtsen gått gradene gjennom en rekke ulike stillinger på mer enn ti ulike Hurtigruten-skip. Han seilte til Antarktis første gang i 2003, før han ble forfremmet til kaptein i 2006.

De to siste årene har han vært kaptein på MS Midnatsol.

I friperiodene bruker Albrigtsen mye tid med familien, og friluftsliv i naturskjønne omgivelser hjemme i Vesterålen. Privat er hurtigruteskip byttet ut med hans egen 36 fot store båt som han og familien bruker store deler av året – blant annet til fisketurer i Vesterålen og Lofoten.

– Gjennom mine 37 år i Hurtigruten har jeg opplevd mange utfordringer og fått en helt unik erfaring. Mest av alt er det å jobbe for Hurtigruten som et eventyr. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag i hver eneste stilling jeg har hatt. Vi har et unikt og godt arbeidsmiljø. Og ingen dager på «kontoret» er like, sier Albrigtsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS