Marché trekker seg ut av Norge i løpet av 2018. (Arkivfoto: Morten Holt)

Marché ut av Norge

Først var det By The Way, men for 10 år siden ble restaurantene sakte, men sikkert omprofilert til Marché. Men i løpet av 2018 trekker Marché seg ut av det norske markedet.

Publisert

– De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt, sier daglig leder i Marché International, Hermann Ircher, i en pressemelding.

Best langs veien - lenge

I begynnelsen fikk restaurantene gode skussmål, og i tre år på rad (2009,2010,2011) ble By The Way Rygge Øst og Vest kåret til dem som hadde best landeveismat av DHL-guiden.

Siden har det vært stille, og økonomien har vært anstrengt.

Ikke gode nok rammevilkår

– Vi beklager at vi nå planlegger å trekke oss ut av det norske markedet. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt. Derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti års tilstedeværelse på markedet gjennom våre filialer ved de norske motorveiene, sier daglig leder i Marché International, Hermann Ircher.

Ut september 2018

Marché International har til hensikt å drive de fleste restaurantene til utgangen av september 2018.

– For øyeblikket er Marché International i tråd med norsk lovgivning i samtaler med representanter for arbeidstakerne. Det er ennå ikke tatt noen endelig beslutning når det gjelder avvikling. Norske NAV, samt de aktuelle distriktskontorene, er informert om situasjonen. Marché International er ikke eier av de aktuelle eiendommene. Selskapet går derfor ut fra at utleiere vil forsøke å trekke til seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene, heter det videre i pressemeldingen.

Til Norge i 2006

Marché International Ltd, som eies av Møvenpick Holding Ltd. i Sveits, overtok den operative driften av By the Way AS` 12 familierestauranter og tre moteller i Norge under navnet Marché Restaurants Norge AS i september 2006.

Først ute var Marché Grelland, Holmestrand ved Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold, som ble åpnet i juli 2007. Marche Rygge Vest og Øst var den andre og tredje By The Way-restauranten som ble omprofilert Marché i Norge. Det skjedde i midten av februar 2008. Så fulgte Marché Bistro Lier.

Les også: Marché inntar Norge

Les også: Marché brer seg utover landet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS