Dessertene nordmenn spiste mest til jul og nyttår

Juletradisjonene står sterkt, mens 1 av 4 nordmenn foretrekker iskrem til dessert på nyttårsaften.

Publisert

En undersøkelse fra YouGov på vegne av Hennig-Olsen Is viste at hele 37 prosent av nordmennene foretrakk å spise enten iskrem eller iskake på nyttårsaften. På de neste plassene fant vi riskrem (25 %), multekrem (18 %) og annet (15 %).

I den sistnevnte samlekategorien var alt fra karamellpudding, sjokolademousse, sjokoladefondant og Dronning Maud-pudding til pavlova, kransekake, sitronpai, pannacotta og crème brûlée.

Paal Hennig-Olsen. (Foto: Hennig-Olsen Is)
Paal Hennig-Olsen. (Foto: Hennig-Olsen Is)

– Nordmenn er iskremelskere

At det var nettopp iskrem og iskake som var den store favoritten blant det norske folk på nyttårsaften, smelter hjertet til sjefen for iskremfabrikken i Kristiansand:

– På en festdag som nyttårsaften er det selvsagt veldig mange gode desserter å velge mellom, men spør du meg, er det ingenting som slår god iskrem. Undersøkelsen bekrefter inntrykket vi har om at nordmenn er iskremelskere, og at iskrem passer godt som dessert til årets største anledninger, sier en fornøyd Paal Hennig-Olsen.

Riskrem på topp julaften

Til julaften var det ikke overraskende riskrem som stakk av med «seieren» i den samme undersøkelsen. Nesten halvparten (46 %) av nordmennene foretrakk å spise riskrem på julaften. Den nest mest populære juledesserten i 2019 var imidlertid iskrem/iskake (20 %), mens multekrem (19 %) dalte ned på en tredjeplass.

– Vi har gjort slike målinger tidligere år også, men jeg tror aldri at iskrem har scoret så bra i forhold riskrem. At så mange nordmenn ønsket å feire årets største høytidsdag med iskrem synes vi er veldig stas, sier Paal Hennig-Olsen.

Dette er de mest populære iskremsmakene – jul og nyttår 2019:

  • Vanilje (33 %)
  • Sjokolade (28 %)
  • Jordbær (18%)
  • Nøtter (10 %)
  • Annet (9 %) (pistasj, krokan, karamell, multe, bjørnebær, kaffe)
  • Kanel (3 %)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS