Scandic Vulkan (Foto: Scandic Hotels)

Scandic med i kampen mot matsvinn

Nå kan du kjøpe billig overskuddsmat fra Scandic Vulkan i Oslo via appen Too Good To Go (TGTG).

Publisert

TGTG bidrar til å redusere matsvinn, og blir stadig mer utbredt. I Norge kaster vi over 360 000 tonn spiselig mat i året. Dette er et skremmende høyt tall som TGTG, Matvett og over 100 serveringssteder ønsker å få gjort noe med.

TGTG består av en app der serveringssteder selger ferdiglaget mat og dagsferske varer til redusert pris. Dette er mat som ellers ville ha blitt kastet mot slutten av dagen. Foreløpig har kun restauranter og bakerier tilbudt mat igjennom TGTG. Nå følger hotellbransjen etter.

Først i Norge

Scandic er den første hotellkjeden i Norge som har inngått et samarbeid med TGTG og Matvett. Scandic Vulkan skal selge overskuddsmat fra frokost- og lunsjbuffeten billig rett før den ryddes vekk.

– Maten hører hjemme i magen og ikke i avfallet. Vi oppfordrer alle hoteller med matservering til å ta i bruk TGTG og bli med oss i kampen mot matsvinn. Hotellbransjen serverer mye mat og kan gjøre en stor forskjell, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic i en pressemelding.

– Vi som representerer mat- og serveringsbransjen ser TGTG som et godt verktøy til å redusere matsvinn. Det er flott å se at Scandic Vulkan går foran, sier Anne Marie Schrøder i Matvett.

Anbefalt av Mattilsynet

Etterspørselen etter grønne løsninger er økende, og forbrukerne fokuserer stadig mer på miljøhensyn og CO2-utslipp. TGTG er en del av løsningen, både til forbrukere som ønsker å skåne miljøet, studenten som vil spare penger og kokken, som av respekt for faget sitt og råvarene ikke har lyst til å kaste mat.

Mattilsynet anbefaler også TGTG som et svinnreduserende tiltak:

– Hvis en slik tjeneste kan redde mat fra å bli kastet, er dette vinn-vinn både for restaurantene og kundene, sier Atle Wold, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Brukt av 70 000

TGTG-konseptet ble lansert i Norge i begynnelsen av februar, og til nå er over 100 serveringssteder med på laget. Disse er godt i gang med å selge overskuddsmaten sin via tjenesten. Over 70 000 personer har allerede lastet ned og tatt i bruk appen.

– Det er tidsriktig å ikke kaste mat, og på den måten leve bærekraftig. Jeg tror det er derfor ideen blir så godt tatt imot. Alt tyder på at nordmenn er klare for konseptet vårt, sier Sophie Wiik, daglig leder i Too Good To Go.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Matvett

Matvett er næringslivets satsing på å forebygge og redusere matsvinn i verdikjeden.

Matvett eies av NHO Mat og Drikke, Dagligvareleverandørenes forening, Dagligvarehandelens Miljøforum og NHO Reiseliv.

Østfoldforskning er ansvarlig for kartleggings- og analysearbeidet i Matvett.

Arbeidet støttes økonomisk også av Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og Matdepartementet samt flere andre departementer.

Les mer på Matvett.no

Powered by Labrador CMS