Skåler for lovendring. (Foto: Live Skinnes)

Skåler for lovendring

Lovendringen som åpner for gårdssalg av alkohol trer i kraft i dag, fredag 1. juli. I morgen skal dette høytidelig feires på Lerkekåsa Vingård og Galleri på Gvarv i Telemark.

Publisert
Glade drivere og eiere av Lerkekåsa Vingård og Galleri, Wenche Hvattum og Joar Sættem. (Foto: Ida Hvattum)

– Lørdag er en stor dag for oss her på Lerkekåsa. Endelig kan vi åpne vår lille gårdsbutikk og selge vår egen vin – helt lovlig over disk, uttaler daglig leder i Lerkekåsa Vingård og Galleri, Joar Sættem.

Godt samarbeid

Mange har bidratt i arbeidet med lovendringen, både med høringer, vedtak, støtte og praktisk arbeid. Næringsorganisasjonen Hanen har også vært svært aktiv i saken om gårdssalg av alkohol.

– En merkedag, mener Hanen-leder

– Vi gratulerer Lerkekåsa med åpning av gårdsutsalg av egen fruktvin. Dette er en merkedag for norske gårdprodusenter og vil bidra til økt lønnsomhet for produsentene og ny næringsutvikling flere steder i landet, men vil ikke rokke ved Vinmonopolets viktige posisjon, uttaler daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen i en pressemelding.

Hektisk innspurt

Salgsbevillingen kom litt brått på Lerkekåsa Vingård og Galleri, og det er en hektisk innspurt for å få alt på plass.

– Det blir veldig moro når vi til slutt kan heve glasset og ønske velkommen. Lørdag 2. juli klokka 14 åpner ordføreren både gårdsbutikken og årets sommerutstilling, sier Joar Sættem.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS