Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker fra Toma utgjør det ene laget som er klar for finalen i kantine-NM. (Foto: Kantine-NM)

Finalelagene i kantine-NM er klare

Deltakerne fra Toma, ISS og De 3 Stuer er klare for finalen i kantine-NM, som arrangeres for første gang i år.

Publisert
ISS Grenssvingen og De 3 stuer er også klare for for finalen. Fra venstre Renate Østmo, Øyvind Raaen (ISS Grensesvingen), Camilla Berg og Idunn Nilsen (De 3 Stuer). (Foto: Kantine-NM).

11 lag var i aksjon i semifinalen nylig, og nå er altså Toma Facility Services (Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker), De 3 stuer (Camilla Berg og Idunn Nilsen) og ISS Grensesvingen (Renate Østmo, Øyvind Raaen) klare for finalen.

Den arrangeres onsdag 27. september på Kit-akademiet i Oslo, der semifinalene også ble arrangert. Oppgaven, som de tre finalelagene skal gjennomføre, blir presentert 1. august.

Representanter fra de forskjellige arrangørene, som står bak kantine-NM. (Foto: Kantine-NM)

– Viktig med et slikt arrangement

– Vi ser viktigheten av å ha et slikt arrangement for denne bransjen. Det er en bransje i vekst og hvor utviklingen er stor, opplyser Kristine Taraldsvik Lofthaug hos Engrosfrukt, en av arrangørene bak konkurransen.

De andre er Grilstad (initiativtaker), Lantmännen, Vestfoldfugl, Culina og Unil+.

– Vårt søkelys har vært å løfte kantinemarkedet og fremheve kantine-kokkene, som har en utfordrende oppgave i å servere de samme kundene hver dag. Kantiner fra hele Norge var representert under semifinalene, sier Taraldsvik Lofthaug.

Tomas Karlsen (fra venstre), Asle Faannessen og Frank Kjerland var dommere i semfinalen i kantine-NM. (Foto: Kantine-NM)

Les også: Dette er lagene som er klare for semifinalen i kantine-NM

Entusiasme, glede, spenning

– I semifinalen var det to dager med entusiasme, glede, spenning og mye hektisk aktivitet. Nivået på lagene har vært jevnt og høyt, noe som gjenspeilte seg i mange gode og spennende matretter laget med godt håndverk, melder Kristine Taraldsvik Lofthaug.

Les mer om konkurransen på KantineNM.no

Les også: Nå lanseres kantine-NM (sak fra februar 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS