Fire norske restauranter er blant de 30 beste i White Guide Nordic 2017-18. Her fra Maaemo, som er rangert som Nordens tredje beste restaurant. (Foto: Bandar Abdul-Jauwad)

Dette er Nordens beste restauranter

I dag ble White Guide Nordic 2017-2018 sluppet – der rangeringen av de aller beste restaurantene i Norden ble avslørt. Norge er fortsatt på pallen, og fire norske restauranter er å finne blant de 30 beste.

Publisert
White Guide Nordic har i dag avslørt hvilke restauranter de mener er best i Norden. (Foto: White Guide Nordic)

Maaemo er nemlig rangert som den tredje beste restauranten i Norden, sammen med velkjente Fäviken Magasinet i Järpen nær Åre.

Rasmus Kofoeds Geranium rangeres aller best, foran Esperanto i Stockholm.

Stavanger og Oslo dominerer

Norge har fire restauranter blant de 30 beste. Helt ny på topplisten er Oslo-restauranten Kontrast, som nå er nummer 20.

Fjorårets komet, Sabi Omakase i Stavanger, er denne gangen nummer 12, men også en annen Stavanger-restaurant, Re-Naa, holder stand. Re-Naa med Sven Erik Renaa i spissen er nummer 29 på listen, Dermed har Stavanger og Oslo to restauranter hver på topplisten i White Guide Nordic 2017-2018.

I tillegg er Credo i Trondheim like oppunder topplisten, og har samme nivå som alle de andre norske restaurantene (Global Masters Level), mens Bergen-restauranten Lysverket rangeres som Norges sjette beste restaurant. Statholdergaarden er på sjuendeplass.

Se hele topp-30 listen og hvordan alle de norske restaurantene er rangert, lengre ned i saken

Geranium er rangert som Nordens beste restaurant av White Guide Nordic. (Foto: White Guide)

65 norske restauranter

Hele listen over alle de 341 restaurantene som er nevnt i White Guide denne gangen ble sluppet for en stund tilbake, og 65 norske restauranter er med i guiden

Her kan du se alle de 65 norske restaurantene som er nevnt i White Guide Nordic 2017-2018.

White Guide Nordic 2017-2018 - rangering

Her er de 30 beste i White Guide Nordic (norsk plassering i parentes)

Global Masters Level

1. GERANIUM København, Danmark 39/97

2. ESPERANTO Stockholm, Sverige 39/96

3 (1). MAAEMO Oslo, Norge 39/95

3. FÄVIKEN MAGASINET Järpen, Sverige 39/95

5. SØLLERØD KRO Holte, Danmark 38/94

6. GASTROLOGIK Stockholm, Sverige 38/93

6. MIELCKE & HURTIGKARL København, Danmark 38/93

8. RESTAURANT AOC København, Danmark 38/92

8. DANIEL BERLIN KROG Skåne Tranås, Sverige 38/92

8. OAXEN KROG Stockholm, Sverige 38/92

8. SLOTSKØKKENET / DRAGSHOLM SLOT Hørve, Danmark 38/92

12 (2). SABI OMAKASE Stavanger, Norge 38/90

12. FREDERIKSHØJ Aarhus, Danmark 38/90

12. KOKS Kirkjubøur, Færøyene 38/90

15. VOLLMERS Malmö, Sverige 38/89

16. KADEAU Copenhagen, København, Danmark 37/91

16. STUDIO København, Danmark 37/91

18. ALCHEMIST København, Danmark 37/90

19. PM & VÄNNER Växjö, Sverige 37/89

20 (3). KONTRAST Oslo, Norge 37/88

20. RESTAURANT KOCH Århus, Danmark 37/88

22. HOTEL FREDERIKSMINDE Præstø, Danmark 37/83

23. KOKA Göteborg, Sverige 36/92

24. KONG HANS KÆLDER København, Danmark 36/91

25. EKSTEDT Stockholm, Sverige 36/88

26. AMASS København, Danmark 36/87

26. BHOGA Göteborg, Sverige 36/87

26. KADEAU BORNHOLM Aakirkeby, Danmark 36/87

29 (4). RE-NAA Stavanger, Norge 36/87

30. ASK Helsinki, Finland 36/85

Andre norske restauranter

(norsk plassering i White Guide Nordic 2017-2018)

Global Masters Level

5. Credo, Trondheim – 36/83

Masters Level

6. Lysverket, Bergen – 33/83

7. Statholdergaarden, Oslo – 33/82

8. Bokbacka, Oslo – 33/79

9. Palace Grill, Oslo – 33/76

10. À L’aise, Oslo – 32/78

11. Arakataka, Oslo – 32/77

11. Happolati, Oslo – 32/77

11. Huset, Svalbard – 32/77

11. Sentralen Restaurant, Oslo – 32/77

15. Restaurant Smak, Tromsø – 32/76

16. Omakase by Alex Cabiao, Oslo – 32/75

16. Pjoltergeist, Oslo – 32/75

Very Fine Level

18. Astral, Oslo – 31/78

19. Colonialen, Bergen – 30/75

19. Restaurant 1877, Bergen – 30/75

21. Røst Teaterbistro, Trondheim – 34/74

22. Bass Oslo, Oslo – 30/74

23. Theatercaféen (Hotel Continental), Oslo – 28/74

24. Plah Restaurant, Oslo – 32/73

25. Renaa:Matbaren Bistro, Stavanger – 31/73

25. Umami, Harstad – 31/73

27. Publiko, Oslo – 30/73

28. Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik – 29/73

28. Brutus, Oslo – 29/73

30. Fru K, Oslo – 32/72

31. Babylon Surøl og Sushi, Oslo – 31/72

31. Egget, Stavanger – 31/72

33. Brasserie France, Oslo – 30/72

34. BA 53, Oslo – 29/72

35. De 4 roser, Harstad – 30/71

35. Grand Café (Grand Hotel), Oslo – 30/71

35. Mares, Oslo – 30/71

35. Vaaghals, Oslo – 30/71

39. Hallingstuene, Geilo – 29/71

39. Kamai, Oslo – 29/71

39. TXOTX, Oslo – 29/71

42. Smalhans, Oslo – 28/71

43. NB Sørensen Annen Etage, Stavanger – 32/70

44. Feinschmecker, Oslo – 30/70

44. Jossa mat og drikke, Trondheim – 30/70

46. Tango bar&kjøkken, Stavanger – 31/69

47. Kolonialen Bislett, Oslo – 30/69

47. Strand Restaurant, Stabekk – 30/69

49. Frukt & Grønt, Drammen – 29/69

49. Le Benjamin, Oslo – 29/69

49. Trattoria Popolare, Oslo – 29/69

52. Ekebergrestauranten, Oslo – 28/69

52. Festningen Restaurant, Oslo – 28/69

52. To Rom og Kjøkken, Trondheim – 28/69

55. Brasserie Paleo, Oslo – 30/68

56. Funktionärsmässen, Svalbard – 28/68

White Guide Nordic

White Guide Nordics første utgave kom på markedet 15. desember 2014. 26. juni 2017 blir den fjerde nordiske utgaven lansert. Den har sin opprinnelse i Sverige, der den har eksistert siden 2005.

Norge hadde med 44 restauranter i den første utgaven (2014/2015), 56 i den andre (2015/2016), 64 restauranter i de tredje (2016/2017) og 65 i den fjerde (2017/2018). Totalt var 341 nordiske restauranter nevnt i White Guide Nordic 2017/2018.

White Guide skrives av et knippe anonyme testere som reiser rundt til et mangfold restauranter og bedømmer hele restaurantopplevelsen. Restaurantene kan oppnå maksimalt 100 poeng (40 for mat, 20 for service, 20 for drikke og 20 for atmosfære). Poengsummen for mat (maks 40 poeng) er den viktigste, og blir nevnt på listene (den første poengsummen).

Guiden inkluderer også praktisk informasjon rundt priser og betalingsmetoder, samt hvem som styrer gulvet, kjøkkenet og vinkjelleren. I tillegg skrives det en underholdende tekst om stedet, slik at potensielle gjester har best mulig informasjon når de skal velge sin neste restaurantopplevelse.

White Guide arbeider for å utvikle den nordiske restaurantkulturen og legger vekt på å opprettholde sin integritet som en uavhengig kritiker av bransjen ved å ha total åpenhet og transparens rundt poengsystemet; og ved at måltidene betales av guiden selv, og ikke sponses av restaurantene selv eller andre aktører i bransjen.

Les mer på Whiteguide-nordic.com

57. Mathallen, Tromsø – 31/67

57. Restaurant Fangst, Oslo – 31/67

59. Bon Lío, Oslo – 28/67

59. Caya, Trondheim – 28/67

59. Cornelius Sjømatrestaurant, Bergen – 28/67

59. Fisketorget Stavanger, Stavanger – 28/67

59. Marg og bein, Bergen – 28/67

59. Restaurant Nyt, Bodø – 28/67

59. Skur 33, Oslo – 28/67

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS