Foto: Nordic Choice Hotels

Lanserer sunn og klimasmart meny

Nordic Choice Hotels lanserer en meny som er basert på EAT Lancet-rapporten som ble publisert tidligere i år. Rapporten bygger på et sunt og bærekraftig kosthold.

Publisert

Den er den første vitenskapelige studien av hva slags mat som er bra både for planeten og for helsen vår.

Retter merkes med «EAT»

– Vi vil gjøre det enkelt for dem som vil spise sunt og klimasmart. Gjennom å velge retter merket med «EAT» kan gjestene våre være sikre på at de får et velsmakende måltid som i tillegg er et sunt og klimasmart valg. Vår Food and Beverage-avdeling jobber kontinuerlig med å skape innovative og bærekraftige matopplevelser og har utarbeidet en velsmakende og god meny som er basert på EATs anbefalinger, sier direktør for mat og drikke i Nordic Choice Hotels, Fredrik Blomberg.

Mer plantebasert kost

Menyene lanseres i forbindelse med konferansen EAT Stockholm Food Forum, og bygger på rapportens anbefalinger om en plantebasert kost der inntaket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgvekster dobles, og andelen rødt kjøtt og sukker mer enn halveres.

Kålrot-taco, miso-bakt spisskål og brokkolini, friterte kikerter, chili-syltet vannmelon og karamellisert maisbrød er noen av ingrediensene og rettene fra menyen som gjestene snart får gleden av å smake.

Først i Sverige

Rettene blir i første omgang å finne på Clarion Hotel Sign i Stockholm, der en meny for grupper signert Marcus Samuelsson, tilbys i hotellets restaurant Kitchen & Table. I tillegg vil Quality Hotel Globe i Stockholm ha en spesiell «EAT-rett» som del av sin à la carte-meny på restauranten Brasserie X.

Tanken er at menyene skal byttes etter sesong, og når høstmenyene rulles ut mot slutten av sommeren, kommer menyene til å finnes på samtlige Kitchen & Table- og Brasserie X-restauranter i Norden.

Dele kunnskap på hotellrestaurantene

– Hva vi spiser, avgjør i stor grad hva slags klima vi får. Sammen med EAT jobber Nordic Choice Hotels langsiktig for å utvikle og tilby gjestene våre de sunneste og mest bærekraftige matalternativene. EAT og Lancet har lagt ned mye arbeid i rapporten, og det er flott at vi nå har mulighet til å lære mer, dele kunnskapen og implementere den på hotellrestaurantene våre, sier direktør for bærekraft i Nordic Choice Hotels, Harald Bjugstad-Holm, i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS