Clarion Hotel The Hub er nå Norges største hotell. I 2022 tar Radisson Blu Hotel Plaza (til høyre i bildet) igjen over tronen som det største hotellet i Norge. (Foto: Morten Holt)

Plaza blir igjen Norges største hotell

Clarion Hotel The Hub (tidligere Clarion Hotel Royal Christiania) er ombygd, og er nå Norges største. Men bare i tre år. Nå svarer Radisson Blu Plaza Hotel..

Publisert

Etter 10 års planlegging, bygger Lars Wenaas ut Radisson Blu Plaza Hotel Oslo med 222 nye rom. Dermed tar han og Tarje Hellebust & co tilbake tronen fra Petter A. Stordalen som eier av Norges største hotell.

I 2022 får hotellet 900 rom.

Plaza blir størst igjen, i 2022. (Foto: Morten Holt)

– Litt moro å ta tilbake tronen

– Den nye delen skal bygges over Sonja Henie-salen. Nybygget blir relativt begrenset høydemessig sammenlignet med det vi har, sier hotelldirektør Tarje Hellebust. (Foto: Morten Holt)

– Størrelsen har egentlig ikke så mye å si. Men det er likevel noe med det å kunne ta tilbake tronen. Det er litt moro, sier Tarje Hellebust til DN.no.

Har vært størst – blir størst igjen

Siden åpningen i 1990, der Hellebust har styrt hotellet i 17 år, var Radisson Blu Oslo Plaza det største hotellet i Norge.

Men da Petter A. Stordalen og hans Nordic Choice Hotels gjenåpnet Clarion Hotel The Hub (tidligere Clarion Hotel Royal Christiania) i mars i år med 810 rom, ble Plaza nedgradert. Clarion Hotel The Hub fikk 130 flere enn Radisson Hotel Hotel Plaza.

Nytt tårn

– Det har vært snakk om både utvidelse i høyden og i bredden. Til slutt endte vi opp med et nytt tårn oppe på Sonja Henie-salen som blir relativt begrenset høydemessig sammenlignet med det vi har, sier Hellebust til DN.no.

Tarje Hellebust i en av de øverste etasjene på Norges høyeste hotell. (Foto: Rickard L. Eriksson)

Nybygget får 222 rom, og dermed vil Radisson Blu Plaza Hotel Oslo til sammen få 900 rom når det åpner sommeren 2022.

Holder åpent

Hotellutvidelsen starter i juli neste år og etter planen vil prosjektet stå ferdig to år senere, sommeren 2022. Hotellet skal holde åpent som vanlig under utvidelsen.

– Under utbyggingen vil hotellet og baren i 34. etasje holde åpent, med unntak av møte- og kongressavdelingene som vil opphøre i byggeperioden. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Hellebust.

Uteservering høyt over Oslo

Den store oppgraderingen omfatter også trenings- og velværeavdelingen i 37. etasje, samt bassenget med saunaer i 35. etasje. Det legges også planer for en ny restaurant og Skybar med egen takterrasse.

– Vi er allerede i gang å utvikle et nytt designforslag til en ny à la carte-restaurant som skal være i 33. etasje. Restauranten skal åpne allerede til neste sommer. I tillegg arbeider vi med planer for en ny skybar i 34. etasje hvor vi skal tilby uteservering. 110 meter over Oslo skal vi anlegge vår egen urtehage som kjøkkenet og gjestene våre får nyte godt av, sier han.

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo eies av Wenaasgruppen.

– Jeg er veldig glad for at vi nå kommer i gang med utvidelsen av Plaza- Utvidelsen betyr mye for oss eiere, men også for Oslo som reiselivsdestinasjon, sier Lars Wenaas til Wenaasgruppen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS