Restaurant Mondo i Sandnes stenger dørene. (Foto: Restaurant Mondo)

Restaurant Mondo stenger dørene

Restaurant Mondo i Sandnes stenger dørene. Det skriver eier Thorstein H. Soma på restaurantens Facebook-side i dag.

Publisert

Restauranten, som kanskje mest kjent som restauranten der hvor Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2018 og 2019 – og de to kommende årene, Christian A. Pettersen, har arbeidet de siste årene. Nå har Pettersen skiftet beite etter uenigheter for en stund siden.

Les også: Pettersen forlater Mondo

Les også: Mondo – en viktig støttespiller i Bocuse d’Or-satsingen

Tjessem var med fra starten

En annen norsk Bocuse d’Or-helt, Charles Tjessem, som vant den prestisjetunge konkurransen i 2001, var med i oppstarten, men også han trakk seg ut etter uenigheter etter en tid.

Eier Thorstein Soma legger ned restauranten Mondo i Sandnes. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Les også: Tjessem ut av Mondo

Dette skriver eier Soma i dag

Dette skriver Mondo og Thorstein Soma på sin Facebook-side i dag:

Mondo stenger!

Mondo Restaurant & Bar åpnet våren 2016 og fikk raskt et godt omdømme i markedet. Vår utradisjonelle restaurant fikk mange besøkende fra hele regionen og mange gode tilbakemeldinger. Vi hadde valgt et utfordrende konsept og la listen høyt for å levere god kvalitet og gode opplevelser til våre gjester.

Årsaken til at vi må avslutte driften er sammensatt av mange faktorer. Først og fremst skyldes det underskudd i drift over lengre tid. Mondo har i siste periode redusert kostnader opp mot 300 000 kr per måned, i hovedsak lønn, men og redusert leie og andre kostnader.

Det var utfordrende å drive en restaurant i perioden det ble bygget nytt rådhus og boliger. Men etter ferdigstillelse av nytt rådhus økte omsetningen betraktelig. Når byggearbeidene igjen startet sensommer 2019, så vi nok en gang at dette fikk store konsekvenser for vår virksomhet. På en annen side vil området bli veldig flott når byggearbeidene avsluttes. Av stor betydning for vårt valg om oppbud er videre manglende oppgjør fra, Mathuset Sandnes Holding AS, på 1 252 000. Etter å først ha flyttet driftsselskapet NOI As over i nytt selskap, ble Mathuset Sandnes Holding AS i høst begjært konkurs. Utestående beløp ble dermed av liten verdi.

Jeg vil takke alle våre kunder som har besøk oss, våre dyktige ansatte, våre leverandører, utleier og samspillspartnere som har bidratt til at Mondo eksisterte. At vi må avslutte reisen er trist, og håper noen kan se nye muligheter i de fantastiske lokaler midt i trivelige Sandnes sentrum
For ytterligere informasjon, kontakt thorbjorn@smart-working.no

Med vennlig hilsen
Thorstein H Soma

Les mer på restaurantens hjemmeside

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS