Slik blir Vinstra Veipark i Gudbrandsdalen.

Ny E6 – nye matopplevelser i Gudbrandsdalen

Vinstra Veipark Drift AS åpner i starten av 2017, og har ansatt Roar Øien fra Øyer som daglig leder.

Publisert

Øien kommer fra en funksjon som administrerende direktør i Hafjell Resort AS, en virksomhet som driver med utleie av hytter/ leiligheter, flere serveringssteder, hotell, restauranter, familiepark og eventselskap i Øyer. Øien er utdannet Siviløkonom fra NHH, Øien er også utdannet ved Norsk Hotellhøyskole i Stavanger og er faglært kokk.

Stordrift

Roar Øien vil tiltre i løpet av 2016 som kjededirektør for Frich´s Kafeteria AS, Rudshøgda Kafedrift AS, Oppdal Kafedrift AS og Taverna Alvdal AS. Disse serveringsbedriftene skal sammen med Vinstra Veipark AS driftes som en kjede.

Slik blir Vinstra Veipark i Gudbrandsdalen.

Målet er å videreutvikle kjeden og ha høy kvalitet på mat, overnatting og service. Disse fem spisestedene vil i 2017 omsette for 120 millioner i mat og overnatting og sysselsette om lag 250 personer på hel og deltid.

Ved E6 på Vinstra

Vinstra Veipark Drift AS er et nylig etablert driftsselskap og skal drifte veiparken som vil ligge tett inntil nye E6 forbi Vinstra. Statens Vegvesen er ikke snauere enn at deres visjon er at dette skal bli Norges flotteste rasteplass i midt i Peer Gynts rike, og planlagt åpning er i slutten av dette året. Her skal det også bygges hotell, spisested/kafeteria, kurs – og konferanserom, el-bil ladestasjoner, rasteplass, lekeområde, truck stop for yrkessjåfører, oppstillingsplass for vogntog og busser.

Et stoppested

– Vinstra Veipark ligger midt mellom Oslo og Trondheim, og dette vil bli et naturlig stoppested for alle som reiser sørover, nordover eller vestover, sier Roar Øien, som ser fram til at første spadetak taes på den ti mål store tomten.

– Her skal veifarende kunne slappe av spise godt og nyte en pust i bakken i flotte naturomgivelser, fortsetter Øien i pressemeldingen.

I Utvalgte Spisesteder

De samme veikroene inngår også i et profilsamarbeid med Utvalgte Spisesteder under slagordet «god mat og god pause».

– Disse 20 bedriftene ligger alle langs hoved ferdselsårene i sør – Norge forteller styremedlem Ragnar Krogstad.

Roar Øien understreker at alle veikroene er i tillegg til å betjene veifarende også et naturlig møtested for lokalbefolkningen. – Det er et mål for oss å tilby innbyggere i nærmiljøet en god arena og møteplass i alle anledninger.

Vokse ytterligere

I årene fremover er det et ønske for kjeden å vokse ytterligere. Både i antall veikroer og i omsetning. God geografisk og strategisk spredning er viktig vurderings kriterier ved nyetablering. Kjeden ønsker både eksisterende plasseringer og bygge nye veikroer, slik tilfellet er med Vinstra Veipark.

– Ved nyetableringer håper vi at vi lykkes så mye med Vinstra Veipark at dette kan bli en fremtidig mal for både bygg og drift, sier styremedlem og medeier Øyvind Frich.

Vinstra Veipark Drift AS eies med 50 prosent av Frich AS gjennom Øyvind Frich, og 50 prosent av Innlandet Spisesteder og Catering gjennom John Tømte og Morten Stenberg.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Frich AS og ser store utviklingsmuligheter i Gudbrandsdalen langs E6. Vårt mål blir å skape et nødvendig stoppested langs E6 i Gudbrandsdalen hvor reisende bare må stoppe, og de skal få topp mat og god service, sier John Tømte, som eier og driver Scandic Elgstua AS i Elverum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS