Illustrasjonsfoto: Dyson
Illustrasjonsfoto: Dyson

Berøringsfri håndtørkingsteknologi

– Etter ett år med hjemmekontor under den globale koronapandemien, tenker mange kontorarbeidere på å returnere til arbeidsplassen, med et sterkt søkelys på å være trygg, og et krav om sunne og hygieniske arbeidsplasser, inkludert fellesrom som toalett og vaskerom.

– Pandemien er den største krisen i moderne tid, og den har grunnleggende endret måten vi jobber på, og vår tilnærming og holdninger til hygiene, sier Alex Knox hos Dyson.

– Å holde fellesrom rene har aldri vært så viktig som nå, og vi ønsker alle å berøre ting sjeldnere. Vi har utviklet en rask, hygienisk og berøringsfri måte å tørke hender på, uten kostnader og miljøhensyn som er knyttet til papirdispensere. Våre Dyson Airblade-håndtørkere har også hepa-filtre som fanger opp 99,95 prosent av partiklene, inkludert bakterier og virus, for å tørke hendene med ren luft, ikke skitten vaskeromsluft.

Tørker med ren luft

Foto: Dyson
Foto: Dyson

Det anslås at vi tilbringer én tredjedel av vårt voksne liv på arbeidsplassen, og det er viktig at hygieniske håndvask- og tørkeløsninger er tilgjengelige på arbeidsområdene. Dette for å kontrollere spredningen av bakterier. Alle Dyson Airblade håndtørkere har hepa-filtrering, og tørker hendene med ren luft. De er også berøringsfrie, med vår nyeste håndtørkingsteknologi Dyson Airblade 9kJ, konstruert med time-of-flight sensorer som hvert 0,25 sekund leverer ren luft. Dette overvinner problemene med noen papirdispensere og trykkebaserte håndtørkere, og er opptil 99 prosent billigere å drifte enn papirdispensere, med opptil 85 prosent mindre CO2-utslipp. Det er klart at det er en trygg, kostnadseffektiv og hygienisk løsning for ethvert vaskerom og gir trygghet for arbeidstakere som kommer tilbake på kontoret. Dette i en tid hvor hygiene er avgjørende, og fremtidssikring av kontorer med trygg og hygienisk teknologi er i tankene.

Bidra til et hygienisk vaskerom

Sheter det i en pressemelding.

– Vi vet at fuktige hender kan overføre opptil 1000 ganger flere bakterier enn tørre hender. Vi ønsket å sikre at folk vasker og tørker hendene ordentlig og fjerner myter rundt aerosolisering og håndtørkere. Det å ikke ha et tørkealternativ i et vaskerom på grunn av feilinformasjon kan øke spredningen av bakterier og er til slutt uhygienisk, sier seniorforsker hos Dyson, Salome Giao.

Hva går studiet ut på, og hva har det å si for oss?

I denne uavhengige studien ble hender skylt med vann (uten såpe), eller vasket med såpe i 20 sekunder, deretter tørket med Dyson Airblade håndtørker eller tørkepapir. Målet var å fange opp effekten av de forskjellige håndtørkemetodene på mengden aerosoler og bakterier i luften. Studieresultatene viste at aerosoler kan genereres i et vaskerom på grunn av forskjellige aktiviteter, som for eksempel å gå, og å bruke en kran. Det avslørte også at tørking av hendene med en Dyson Airblade-håndtørker generelt ikke viste noen statistisk forskjell for disse vanlige vaskeromsaktivitetene, som å gå og vaske hender.

Forskningen viste også at økningen i antall aerosoler og bakterier etter tørking med noen av Dyson Airblade-håndtørkermodellene, kan sammenlignes med tallene som oppnås når hendene tørkes med papirdispensere. Legg til det faktum at Dyson Airblade-teknologi er berøringsfri i en tid da folk er bevisste på å unngå å berøre overflater som dispensere, dørhåndtak eller knapper. I en global hygienestudie fra juli 2020 undersøkte Dyson hvordan holdningene til vaskerommet og generell håndhygiene har endret seg siden COVID-19 startet. Studien avslørte at dårlig vedlikeholdte vaskerom forårsaket folks bekymring, og 40 prosent bekymret seg for å måtte trykke på knappene på håndtørkerne. 58 prosent av de spurte, valgte berøringsfri aktivering av en håndtørker som én av funksjonene som ville gjort at de slappet av hvis de brukte en håndtørker, og ytterligere 47 prosent oppga at håndtørker med filtre, som renser luften, også vil få dem til å føle seg tryggere når de tørker hendene med en håndtørker.

Når du returnerer til arbeidsplassen i nærmeste fremtid, kan teknologien i Dyson Airblade bidra til et hygienisk miljø og holde kontorarbeidere trygge, samt gi en helt berøringsfri opplevelse, i motsetning til andre konvensjonelle metoder for håndtørking.

Tørk hendene raskt og hygienisk med hepa-filtrert luft - bevist å fange opp 99,95 prosent av partiklene, inkludert bakterier og virus, for å tørke hendene med ren luft, ikke skitten baderomsluft.

Ifølge ny forskning er det minimalt med aerosolisering, sammenlignet med andre aktiviteter på vaskerommet, og i en tid hvor hygiene er avgjørende tilbyr Dyson Airblade håndtørker en trygg og effektiv løsning for tørking av hendene.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS