Hansens Røkeri i Drammen. (Foto: Matmerk)
Hansens Røkeri i Drammen. (Foto: Matmerk)

Hansens Røkeri har kjøpt Annes Hage

Drammensbedriften Hansens Røkeri har kjøpt opp Spesialitet-produsenten Annes Hage.

Publisert

Annes Hage er kjent for sine Spesialitet-merkede røkte og gravede versjoner av Ishavsrøye Vesterålen, samt deres delikatesse-rakfisk med mild duft og fyldig smak.

Hansens Røkeri har helt siden 1933 spesialisert seg på røkt fisk, og ønsker nå Annes Hages produkter inn i sortimentet. Ole-Ivar følger med inn i Hansens Røkeri for å overføre håndverk og oppskrifter, melder Matmerk.no.

Mer til hotell- og restaurantbransjen

– Dette er et svært lykkelig oppkjøp. Vi er begge håndverksbedrifter, og Hansens Røkeri vil videreføre både oppskrifter og fremgangsmåte på våre produkter av Ishavsrøye Vesterålen, uttaler gründeren av Annes Hage, Ole-Ivar Bakken.

Foto: Matmerk
Foto: Matmerk

– Annes Hage hadde vokst seg for store til å levere til én og én butikk, men var fremdeles for små for å kunne dekke etterspørselen hos en hel kjede. Nå kommer vi til å selge mer til hotell- og restaurantbransjen, der Hansens Røkeri allerede har mange kunder, forteller Bakken til Matmerk.no.

Samme smak

Hansens Røkeri vil fortsette å lage alle de Spesialitet-merkede favorittene; Kaldrøkt, Varmrøkt, Cognacgravet, Akevittgravet og Rakfisk, alt laget på Ishavsrøye fra Sigerfjord fisk i Vesterålen. Ishavsrøye trives best i kaldt vann, og har sitt livsløp i både fersk, salt og brakkvann.

Den vokser sakte, og det tar rundt tre år før den når riktig størrelse. Det gir god smak og en fløyelsmyk konsistens, og Ishavsrøyas inntak av hoppekreps gir en fristende, rød farge. Ishavsrøye Vesterålen er beskyttet med en Geografisk Betegnelse, noe som gir denne flotte råvaren et vern mot juks og etterlikninger. Den røkte Ishavsrøya saltes over natten før den røykes med spon fra gamle akevitt-fat.

– Vi har tatt med oss røykovnen, og kommer til å røyke med den samme flisa som tidligere. Dermed kan vi også garantere at smaken blir den samme, sier Ole-Ivar Bakken.

Matmerk.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS