MATPRISEN 2025

Jon Almaas er en av de nominerte til Matprisen 2025.
Jon Almaas er en av de nominerte til Matprisen 2025.

De nominerte til Matprisen 2025

Siden 2014 har Matprisen delt ut priser til aktører i matbransjen som tar bærekraftige og økologiske matvalg. Dette er de nominerte til Matprisen 2025.

Mortens Kro er en av de nominerte.
Mortens Kro er en av de nominerte.

Fellesnevneren for alle som blir nominert er at de er ledestjerner og spydspisser for en bærekraftig matproduksjon og et bedre matforbruk som tar vare på dyra, havet, jorda og menneskene.

– Det er krevende å finne lure nye løsninger som svarer på vår tids utfordringer og i tillegg ha meningers mot og evne til å formidle alt dette. Årets nominerte viser vei på mange områder enten de er store råvareprodusenter eller mindre aktører som vektlegger innovasjon og nye teknikker. Felles for alle er at de er supre formidlere og tradisjonsbærere på mange ulike arenaer, sier jurymedlem Selje Lyngset, som til daglig er sommelier, agronom og prosjektleder for «Juniorkokk i jobb».

Åtte priser

Máret Rávdná Buljo der en av de nominerte til Matprisen 2025.
Máret Rávdná Buljo der en av de nominerte til Matprisen 2025.

Hvert år nomineres tre kandidater til åtte ulike priser av en uavhengig fagjury med kompetanse fra ulike sider av det norske matsystemet. Under prisutdelingen i Oslo 10. november vil vinnerne i disse prisene kåres.

Prisene er knyttet til ulike ledd i verdikjeden, fra bønder og andre primærprodusenter til foredlingsledd, formidling, omsetning og servering. Under Matprisen deles også prisen Årets utfordring ut til en aktør som juryen mener er i posisjon til å være en ytterligere positiv kraft i norsk matbransje, og juryen offentliggjør kokken som mottar KokkeKarlas stipend.

Vinnerne av prisene vil kåres 10. november på Vippa i Oslo.

Matprisen

Annechen Bahr Bugge, Oslo 

Annechen Bahr Bugge er nominert til Matprisen 2025.
Annechen Bahr Bugge er nominert til Matprisen 2025.

Lystgården, Vestland 

Máret Rávdná Buljo, Nordland

Årets kjøkken 

Øyna Kulturlandskapshotell er nominert i kategori Årets kjøkken.
Øyna Kulturlandskapshotell er nominert i kategori Årets kjøkken.

Gartneriet Spiseri Bygdø Kongsgård, Oslo 

Mortens Kro, Akershus 

Øyna Kulturlandskapshotell, Trøndelag

Årets storkjøkken 

ISS Subsea7 Forus, Rogaland 

Kalnes videregående skole i Sarpsborg er nominert i kategorien Årets storkjøkken.
Kalnes videregående skole i Sarpsborg er nominert i kategorien Årets storkjøkken.

Kalnes vgs., Østfold 

Tingvoll sjukeheim, Møre og Romsdal

Debioprisen 

Holt gård, Vestfold 

Hørte gård, Buskerud 

Superkraftmat, Innlandet

Årets formidler 

Jon Almaas er en av de nominerte til Matprisen 2025.
Jon Almaas er en av de nominerte til Matprisen 2025.

Eva Narten Høberg, Nordland 

Jon Almaas, Akershus 

Kristoffer Torheim og «Takk for maten»-podden, Oslo

Årets produsent 

Villbrygg er nominert til Matprisen i kategori 'Årets produsent'.
Villbrygg er nominert til Matprisen i kategori "Årets produsent".

b.culture, Oslo 

Heidrun, Innlandet 

Villbrygg, Oslo

Årets råvareprodusent 

Frebergs, Innlandet og Vestfold 

Horgen gård, Akershus 

Hovelsrud gård, Innlandet

Årets salgskanal 

Annis pølsemakeri, Oslo og Innlandet 

Fat og Fe, Vestfold 

Kolibri kolonial, Oslo

 

Juryen for Matprisen 2025

Juryen er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge. Juryen består av:

Arnt Steffensen (kokk og leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta)

Arvid Rafael Udo De Haes (gartner hos De Haes Gartneri)

Astrid Regine Nässlander (mathåndverker, formidler og tidligere prisvinner)

Eivind Haalien (kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen)

Ingri Rosén Guren (økobonde på Kure Vestre)

Johanna Petterson Utvær (kokk, småbruker og tidligere mottaker av KokkeKarlas stipend)

Jonathan Kolbu (kokk og konferanseansvarlig i INC. - Compass Group)

Selje Lyngset (sommelier, agronom og prosjektleder for Juniorkokk i jobb).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS