Hotelldirektør for Amerikalinjen, Wilhelm Hartwig (til venstre) og Alexander Eggum, mannen bak Sprekenhus har bestemt utvalget. (Foto: Magne Risnes)

Inn på Amerikalinjen

Ønsket om å dele gleden over arganoljens egenskaper, ble starten på en velduftende reise. Åtte år senere er hud- og hårpleieserien Sprekenhus på full fart ut i verden – og inn på hotellet Amerikalinjen, som åpner i Oslo i mars neste år.

Publisert

De rene, naturlige produktene med røtter i Lofoten og ingredienser fra Marokko, blir å finne på alle rom når boutique-hotellet Amerikalinjen åpner 15. mars neste år. Det er det mange gode grunner til, ifølge hotelldirektør Wilhelm Hartwig.

– Vi vil være et raust vertskap som deler det beste Oslo har å by på. I Sprekenhus fant vi et lokalt merke som lager estetiske produkter av høy kvalitet. Historien, det stilrene designet og menneskene bak merket er alt vi har sett etter i en slik samarbeidspartner, sier Hartwig i en pressemelding.

Alexander Eggum, mannen bak merket Sprekehus. (Foto: Magne Risnes)

Startet i det små

Alexander Eggum, mannen bak merket Sprekenhus, var kun 21 år og studerte økonomi i London da han oppdaget arganolje for pleie av hud og hår. Det ble begynnelsen på noe så sjeldent som en skjønnhetsserie fra Oslo.

– Da jeg kom hjem fra studiene la folk merke til håret mitt, og spurte hva slags produkter jeg brukte. Jeg fikk lyst til å dele opplevelsen og «looken» med flere, og bestemte meg for å utvikle et eget brand, forteller han.

Inspirert av Lofoten

Amerikalinjen åpner i mars 2019. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Nå er kvalitetsmerket å finne hos utvalgte forretninger i Oslo, som Høyer, Gathering Objects og Yme, og nylig tegnet Sprekenhus avtale med den tyske nettgiganten Zalando. Men alle har startet et sted.

Parallelt med at den driftige gründer-spiren innledet et samarbeid med avanserte forsknings -og utviklingsmiljøer for å finne de rette formlene, jobbet han frem konseptet Sprekenhus. Og her var en av de viktigste inspirasjonskildene bestefarens enkle og sunne livsstil med masse frisk luft, fysisk aktivitet og nok søvn, på gården Sprekenhus i Lofoten.

– En fantastisk mulighet

Den eksklusive arganoljen som alle Sprekenhus’ produkter inneholder, kommer fra Argan-trær i Marokko.

– Arganfrukten høstes og kaldpresses i Marokko. Berberkvinnene har brukt oljen til å beskytte hår og hud i røffe omgivelser gjennom generasjoner. Nå er produksjonen også blitt en viktig næring lokalt, forteller Eggum.

Han gleder seg til å dele opplevelsen av Sprekenhus med Amerikalinjens gjester.

– Det har vært en fornøyelse å møte en partner som legger så mye tanker og tid inn i konseptet sitt som Amerikalinjen. Samarbeidet gir oss en plattform vi ikke har hatt før, og en fantastisk mulighet til å la folk fra hele verden ikke bare se, men prøve produktene våre, sier han forventningsfullt.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS