Royal Garden eksteriør kveld (7)
Royal Garden eksteriør kveld (7)

God september for hotellene

I september var det 1,89 millioner overnattinger ved norske hotell. Det er 4 prosent flere enn i samme måned i 2014. Tallet på utenlandske hotellovernattinger gikk opp med 55 000, eller 13 prosent sammenlignet med september 2014. I det samme tidsrommet gikk tallet på norske hotellovernattinger opp med 1 prosent, melder Statistisk Sentralbyrå.

Publisert

September 2015 ble en god hotellmåned for norske hoteller. Her Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

– Vi gleder oss over gode september-tall og merker oss særlig økningen i utenlandske hotellovernattinger. Lav kronekurs er en sentral bidragsyter til veksten, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en pressemelding.

Viktig med riktige rammebetingelser

– Næringen må få rammebetingelser som gjør at den kan få fortsette å vokse som sysselsettingsmotor, mener NHO-direktør Kristin Krohn Devold.

– Nå er det viktig at regjeringen ikke slår beina under den positive effekten av svekket krone ved å øke reiselivsmomsen, slik den foreslår i statsbudsjettet. Hotellene og reiselivet for øvrig bidrar til å trygge arbeidsplasser i en utfordrende tid for norsk økonomi. Næringen må derfor få rammebetingelser som gjør at den kan få fortsette å vokse som sysselsettingsmotor, sier Krohn Devold.

Gjennomsnittspris på kroner

I årets niende måned var det 119 000, eller 16 prosent flere ferie- og fritidsovernattinger enn i september i fjor.

Sett i forhold til september 2014 gikk losjiomsetningen på hotellene opp 1 prosent. Gjennomsnittsprisen per rom var 923 kroner i september i år, noe som er om lag samme pris som i september i fjor.

Les mer på SSBs nettsider

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS