Finalejury Det Norske Måltid 2015
Finalejury Det Norske Måltid 2015

God stemning og tøffe dommerdiskusjoner til «matens Oscar»

Finaledommerne i Det Norske Måltid 2015, eller «matens Oscar» i Norge, har smakt seg gjennom alle de 33 finalistproduktene. Resultatet blir offentlig under finalegallaen i Stavanger fredag 8. januar 2016. Men noen meldinger tillater dommerne seg å komme med etter en intens smaksdag på Gastronomisk Institutt.

Publisert

Finalejuryen i Det Norske Måltid 2015. Fra venstre Anders Rødseth Isager, Einar Risvik, Wenche Andersen, Kjartan Skjelde, Lars Erik Vesterdal og Guro Helgesdotter Rognså. (Foto: Kristin Austigard, iPax Mat AS/Det Norske Måltid)

– Vi ser at trenden blant norske matprodusenter som er med i Det Norske Måltid er rene, enkle og velsmakende produkter, uttaler finalejuryen.

Se hvilke 33 produkter som vurderes her

Blir bare bedre kvalitet

Juryleder Einar Risvik (forsker og professor i Nofima) og har vært med i juryen flere år.

– Jeg ser at kvaliteten øker på norsk mat, sier han.

Wenche Andersen (TV2/God Morgen Norge) mener at Det Norske Måltid er sentralt for forbrukernes tilgang til lokalmat.

– Det Norske Måltid viser frem gode produsenter og jeg oppfordrer forbrukerne til å be sine lokalbutikker om å få varene inn i hyllene, sier hun.

Matens Oscarutdeling

– Dette er «matens Oscarutdeling» og er et mål for produsentene å strekke seg mot, sier kokk Kjartan Skjelde (Masterchef TV3/Tango Bar og Kjøkken). Kokk Anders Rødseth Isager (Kokkeandy), Guro Helgesdotter Rognså (PhD Smak, Gastronomisk Institutt) og kokk Lars Erik Vesterdal (NordØst Food & Cocktails Trondheim) er også med i finalejuryen.

Av alle Norges 19 fylker er 13 representert i finalen. De 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er også med i konkurransen om å bli «Årets Matspire», en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.

I Stavanger i januar

Den store gallafinalen finner sted i Stavanger fredag 8. januar 2016.

– Alle er velkommen, og vi regner med fullt hus på Clarion Hotel Energy. Arne Hjeltnes leder gallaen og billettene ligger ute, sier prosjektleder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS