Martin Trana

Nidelven-kokk klar for World Skills

Den 21 år gamle kokken Martin Trana fra Namsos, som til daglig arbeider som soussjef på Scandic Nidelven i Trondheim, skal representere Norge i kokkekonkurransen i Yrkes-VM i Brasil i august 2015. Trana vant Yrkes-NM i kokkefaget denne uka.

Publisert

Kokken Martin Trana skal representere Norge i World Skills i Brasil i august 2015. (Foto: Scandic Nidelven)

Jeg sikter mot toppen. Det hadde vært en drøm for en 21-åring å gå til topps i Brasil. Det var noe småtteri som skar seg under finalen, så jeg hadde egentlig ikke forventet å vinne. Men nå gleder jeg meg stort til lange oppkjøringsdager sammen med kjempeinspirerende kolleger ved Scandic Nidelven sier Martin Trana til Trønder-Avisa.

Finale i Brasil i august

I finalen i Yrkes-VM (World Skills) i Sao Paolo i Brasil i august skal om lag 1200 deltakere konkurrere i 48 forskjellige klasser. I kokkeklassen er det rundt 40 deltakere.

Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug var en av dommerne i konkurransen. Han var imponert over to-retteren som Trana tilberedte, men det var også andre områder som Trana scoret høyt på.

Stort talent, både faglig og personlig

– Vi vurderer også deltakernes lynne. Her scoret Trana stort som en gladgutt som tar utfordringer på en meget positiv måte, sier Gjønvik til Trønder-Avisa.

Avtroppende kjøkkensjef og læremester for Martin Trana på Scandic Nidelven, Lars Erik Vesterdal, uttaler:

– Han er en fantastisk type med veldig stort talent, både faglig og personlig. Det har jeg hevdet hele tiden, og nå har vi fått bekreftelsen, sier Vesterdal.

Les mer på T-A.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS