Sven Erik Renaa.

Ny daglig leder for Renaa i Trondheim

Gründer og mesterkokk Sven Erik Renaa skal fortsatt være kulinarisk leder på for Renaa Matbaren i Trondheim, men Rune André Almo (41) er nå ansatt som daglig leder. Almo har fagbrev både som servitør og kokk.

Publisert

Rune André Almo er ny daglig leder for Renaa Matbaren i Trondheim.

Rune André Almo.

Etter flere års vellykket restaurantdrift i Stavanger, utvidet Sven Erik Renaa sitt område med etablering av Renaa: Matbaren på Solsiden i Trondheim i 2012.

Høsten 2013 overtok Renaa også selskapsvirksomheten ved Ringve Musikkmuseum og Tordenskiold kro.

Ledet fra Stavanger

Driften i Trondheim ble det første året i hovedsak drevet med ledelse fra Stavanger, for å sikre at Matbaren-konseptet ble innført med riktig kvalitet også i Trondheim.

Nå er Trondheim-aktivitetene til Renaa i hendene på et ekte trønder-team: Sven Erik Renaa skal fortsatt være kulinarisk leder, men driften ivaretas av den nye daglige lederen Rune André Almo.

Stav Hotel

Almo er 41 år, gift og har tre barn. Han kommer fra stillingen som direktør ved Best Western Stav Hotel. Almo drev Stav Hotel i årene 2003 til 2008, deretter var han daglig leder i Coop Selbu i tre år, før han ble hentet tilbake til Stav Hotel høsten 2011.

Tidligere har han også arbeidet for Braathen og for Rainbow Hotel Maritim. Almo har fagbrev både som servitør og kokk, og har senere avsluttet utdanning innen personal og ledelse ved HINT og deltatt i Coops topplederprogram i regi av "Nordnorsk lederutvikling".

Trives i «felt»

– Jeg er veldig opptatt av mat og vin, trives ute i felten sammen med mine medarbeidere, og liker å ta i et tak der det trengs. Det er viktig å skape et miljø som virker samlende på personalgruppa og bidrar til at man drar i samme retning for å oppnå de målsetningene man ønsker for driften, sier Almo, og fortsetter:

Sven Erik Renaa.

– Jeg har vært gjest mange ganger i Matbaren på Solsiden, og har en klar formening om hvordan jeg skal videreutvikle en serviceorientert og dynamisk organisasjon. Mat- og drikkeproduktet i Matbaren er imponerende og fascinerende slik jeg ser det, og servicen må alltid holde samme nivå. Servitørene må være interesserte i gjesten og kunne skape en imøtekommende og god opplevelse, og i en hektisk hverdag er dette en krevende men samtidig spennende øvelse.

Et sterkt team

Sven Erik Renaa er begeistret for å ha fått Rune Almo på plass.

– Mange spør meg hvorfor jeg ikke bor permanent i Trondheim. Jeg sier – spør kona! Etter flere år på Gastronomisk Institutt i Stavanger, og med hus og barn der sør, må jeg dele tiden min mellom de to byene. Derfor er det kjempebra at jeg nå har fått Rune inn i lederstillingen i Trondheim. Sammen blir vi et veldig sterkt team.

– Rune får også ansvar for å utvikle selskapsvirksomheten på Ringve og cateringvirksomheten vår i Trondheim. Det er helt nødvendig å ha en solid, lokal person med en god posisjon i byen for å sørge for at selskapsaktiviteten forblir på et stødig, høyt nivå. Jeg er sikker på at Ringve Musikkmuseum også vil bli veldig fornøyd med Rune. Det er iallfall vi, sier Renaa.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS