Kristin Krohn Devold1b

Fremtidstro etter turistrekord

Optimismen er sterk i reiselivet etter en knallsommer med turistvekst i samtlige fylker. – Reiselivet er en vekstnæring og er derfor optimistisk med god grunn. Den lave kronekursen bidrar positivt til å gjøre norsk reiseliv mer konkurransedyktig, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

Publisert

– Reiselivet er en vekstnæring og er derfor optimistisk med god grunn, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

I juli 2015 var det 2,90 millioner overnattinger ved norske hotell. Det er 13 prosent flere enn i den samme måneden i 2014 og beste juli noen gang for hotellene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Alle landets fylker hadde en økning i gjestedøgn i juli.

Tror på fremtiden

At det har vært en knallsommer for reiselivet gjenspeiler seg også i NHO Reiselivs økonomibarometer. 3 av 5 reiselivsbedrifter sier sommeren har vært bedre enn i fjor. Av disse sier 1 av 3 at sommeren har vært et rekordår med den beste omsetningen på 10 år. 30 prosent tror markedet blir bedre det neste året.

Utenlandske hotellovernattinger rundet 1 million for aller første gang, og var 14 prosent høyere enn i juli 2014. I det samme tidsrommet gikk tallet på norske hotellovernattinger opp med 12 prosent, heter det i en pressemelding fra NHO Reiseliv.

Asiatene inntar Norge

Juli bød på særlig sterk vekst i besøkende fra Asia, hovedsakelig kinesere, japanere og sørkoreanere.

I alt sto asiater for 168 000 hotellovernattinger i Norge i juli, en økning på 41 prosent fra samme måned i fjor.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS