Mathallen Stavanger åpning Foto Kristin Austigard, Ipax Mat3
Mathallen Stavanger åpning Foto Kristin Austigard, Ipax Mat3

Stavangers nye mateldorado er åpnet

Så har også Stavanger fått sin utgave av Mathallen – men den skal skille seg ut fra alle de andre, uttalte initiativtaker Nils-Henrik Stokke under åpningen torsdag.

Publisert

Fra åpningen av Mathallen Stavanger. (Foto: Kristin Austigard, Ipax Mat)

Mathallen Stavanger i Ryfylkegata 13 skal by påkortreiste, lokale, sesongbaserte kvalitetsprodukter fra Stavanger-regionen.

Det er 25 stander fordelt på 370 kvadratmeter i lokalene som en gang huset en hermetikkfabrikk.

Amerikaner leder hallen

Fra åpningen av Mathallen Stavanger. (Foto: Kristin Austigard, Ipax Mat)

– Mat er den beste måten å knytte folk sammen på. Det er veldig vanskelig å si nei til noen som står der og tilbyr deg varme kanelboller, sa daglig leder Whitney Love i åpningstalen. Hun er opprinnelig amerikaner, og ble overtalt av Mathallens initiativtaker Nils-Henrik Stokke til å ta jobben, ifølge Stavanger Aftenblad.

Viktig for Stavanger

"

– Denne hallen er veldig viktig for matfylket Rogaland. Her får småskalaprodusenter et helt eget utsalg, og slipper å gå via de store aktørene, sa ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø under åpningen.

Fra åpningen av Mathallen Stavanger. (Foto: Kristin Austigard, Ipax Mat)

Aktørene

Dette er de aktørene du foreløpig finner i Mathallen Stavanger (alfabetisk rekkefølge):

Alvens godteri

Anda gård organiske egg

Ask gård

Big green egg

Blåne is

Brimse gård

Buøy bakeri

Delizia

Eigersund chokolade fabrikk

Eimealt

Energimat

Figgjo

Hanasand

Hario (japansk kaffeutstyr)

Herbaria (tørkede urter og krydder)

Allergikokken

Hilde Thomsen

Hitra ost

Hydrokult

Idsøe

Il gelato

Jakobs brød

Kjerringøy ost

Lervig kaffe

Litlestol

Lysefjorden sjokolade

Midtjord gård

Mikal laks

North sea salt works

Ostehuset øst

Osteverkstedet

Premier produkter

Prima Jæren

Røros meieri

Safteriet

Selvåg gartneri

Stavanger kaffebrenneri

Stavanger ysteri

Suldalsskinka

The Nordic Alphabet

Tjamsland ost

Urban cultivator

Voll ysteri

Du kan lese hele saken på Aftenbladet.no

Les også mer på Mathallen-stavanger.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS