Smak2014 Pizzamester Foto Ole Petter Opøien

Elio Corsi kåret til Nasjonal Pizzamester 2014

Elio Corsi fra Eataly Ristorante Aker Brygge er på den store fagmessen Smak 2014 kåret til Nasjonal Pizzamester 2014, og kunne i dag hente pengepremien på 15 000 kroner. I premien inngår dessuten deltakelse i Pizza-VM i Italia, med reise og opphold dekket.

Publisert

<p>Nasjonal Pizzamester Elio Corsi (fra venstre) fra Eataly Ristorante Aker Brygge. 2.plass Antonio Guarniera fra Casa Mia Ristorante. 3.plass Tobias Valentin Grøtta fra Eataly Ristorante. (Foto: Ole Petter Opøien)</p>

Det profesjonelle dommerpanelet, som bestod av Morten Schakenda, Per Christensen og Magne Christensen, har i sin avgjørelse lagt vekt på innovasjon, bruk av råvarer, smak og utseende som de viktigste kriterier. I kriteriene for øvrig inngikk at pizzaen måtte være kommersiell, det vil si salgbar. Det var ingen binding til type pizza; det ble konkurrert kun i én åpen klasse: «Folkets Pizza».

Tredagers live-konkurranse

Alle norske bakere, kokker, pizzakokker og lærlinger var invitert til å delta for å konkurrere om den gjeveste pizzaprisen i Norge. Påmeldingen skjedde ved at kandidatene sendte inn respektive beste pizzaoppskrift. En fagjury plukket ut finalistene på grunnlag av disse innsendte oppskriftene.

Finalistene fikk så lov til å delta i en tredagers live-konkurranse 4.–6. februar foran et bredt publikum på Smak 2014 på Lillestrøm. De brakte selv med egne råvarer til live-konkurransen.

Sterke navn i finalen

Etter den tre dager lange, intense konkurransen, kunne altså dommerpanelet torsdag endelig kåre ‘Nasjonal Pizzamester 2014’. Finalistene som kjempet om den gjeve prisen var Tobias Valentin Grøtta fra Eataly Ristorante, Håvard Nelvik fra CinCin og Patio Restaurant, Luca Zannini fra Mamma Pizza, Antonio Guarniera fra Casa Mia Ristorante, Vincenzo Celentano fra Sundbytunet Restaurant og den store pizzamesteren Elio Corsi fra Eataly Ristorante Aker Brygge. På pallen kom også Antonio Guarniera på 2.plass og Tobias Valentin Grøtta på 3.plass. Det var stort oppmøte og stormende jubel fra et engasjert publikum.

Powered by Labrador CMS